Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám špatnou náladu - jak se jí zbavit?

Od: pomoc* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,ráda bych se zeptala na jednu věc,kterou si já sama moc nedokážu vysvětlit.Jde o to že mi už delší dobu je hrizně.Cítím se strašně sama,všechno mě štve a nejradši bych se uzavřela před celým světem do bubliny kde nikdo nesmí ...Je to hrozný pocit.To z čeho bych obyčejně měla radost mě nudí a co ted nějčastěji dělám je-ležím v posteli přikratá dekou s plyšákem a čokoládou a poslouchám hudbu...a brečím.Já vím že je to možná blbé dávat sem takový dotaz jenže mě to štve.Nevíte co to je a jak se toho zbavit?Vtipy ani nic podbného na mě nezbír a já už si s tím vážně nevím rady a je mi z toho na nic.Děkuji moooc předem,prosím pište :( ..

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Zřejmě jsi tak znuděná a otrávená, že se ti nic nechce. Před časem jsem to měla taky.

Jdi ven, na sluníčko, do přírody. Poslouchej místo hudby ptáky a stromy, jak šumí. Nebo jdi mezi lidi, zasportuj si. Sport vyplavuje do těla endorfiny, díky kterým se budeš cítit lépe. Zalezení pod deku a sebelitování za tebe nic nevyřeší.

doplněno 08.03.13 20:06:

Tak si holt udělej sluníčko doma - pořádně rozsviť pokoj, udělej si v něm jarní úklid - budeš mít pocit z pěkně uklizeného pokoje, nalakuj nehty, pusť veselý film...;) A sportovat se dá, i když venku prší.

pomoc*
hodnocení

Sluníčko-ano to mi pomáhá jenže potvora zalezla :( Ve středu svítilo a měla jsem pocit že jsem na nějaké planetě štěstí a radosti.Najednou čtvrtek dééšt ,hnusné počasí a po skvělé náladě ani památky :( ..

honzmalatny*
hodnocení

0x

nepálí Vás dobré bydlo?Víte kolik neštěstí a bolesti je na světě a lidi co v tom žijí mají stále naději a chuť žít? Najděte si koníček,smysl života,zajděte do přírody,do lesa,mezi děti do školky,pomáhejte těm co to potřebují a uvidíte že nejste na světě sama a nic není tak černé jak vypadá.Mějte radost ze života.

doplněno 08.03.13 19:38:

nebo si vymažte hard disk láhví dobrého vína...taky to pomáhá.

pomoc*
hodnocení

Víno pít ještě nemůžu :D Radost ze života se snažím mít ale nejsem si jistá ale je to možná tím že moje kamarádka má ted velké problémy a já ji nedokážu pomoct,štve mě to tak ji utěšuji ale na mě asi ta její nálada spadla taky.Jsem rozená optimistka,ale že se z té nálady nedokážu dostat,to nechápu.Ale sport rozhodně vyzkouším-nevíte co pomáhá nejvíce,?Joga,aerobik,zumba,posilování...?Děkuji jinak moc za vaši odpověd.

vlasatec*
Mě pomáhá plavání, minulý týden byla v jednom bazénu studená voda a po páře malé poplavani hned zvedlo náladu. chce to taky hodně sluníčka.
honzmalatny*

Až budeš starší,pochopíš že život je úplně o něčem jiném.Ale k tomu se musí každý dopracovat sám.Dozrát.

vlasatec*
hodnocení

0x
V první řadě bych si zakázal to válení. Všechno ostatní už bylo řečeno. Hlavně se přestat litovat.
pomoc*
hodnocení

Já spíš než sebe lituju tu kamarádku.Myslela jsem že se takto odreaguji,ale asi máte pravdu.Ale také moc děkuji :)

iz*

Přestaň litovt sebe i kamarádku! Radši si s ní promluv a snažte se spolu přijít na to, co/jak byste mohly změnit.

PS: S čokoládou v posteli? To se zde za chvíli budeš ptát, jak zhubnout ...

doplněno 08.03.13 21:19:

Hele, přestaň si hrát a porušovat zdejší pravidla (měla´s pokračovat v původním dotazu)!

pomoc*
hodnocení

Já to s ní řeším už asi 3 měsíce,snažím se ji utěšovat,je to vážné-daly jsmne tu věc i s vědomím jejich rodičů na policii ale ta to odmítá řešit.Svěřily jsme se i naší učitelce občanky ale ona se pořád utápí v těch nejhorších myšlenkách a já nevím jak jí mám pomoct.V poslední době mám pocit že jakmile příjdu do školy a jsem štatsná ona hned ke mně příjde a začne mě pomalu depta.Já to respektuju snažím se ji rozveselit jenže místoi toho i ona mě zničí náladu :( a já nevím co s tím dělat.Hubnout,?Ne to asi ne :D s čokoládou se snažím s mírou a navíc každý večer minimálně půl hodiny posiluji a jeden krát týdně si jdu zaběhat nebo tak něco..A tím půvdním dorazem?To se omlouvám ale opravdu nevím jak to myslíte..Myslím že je to stále k tématu.

hodnocení

0x

Takhle podobně může začínat maniodepresivní psychóza (a to bych Vám fakt nepřál). Pokud to nepřejde, nebo se to bude opakovat, někomu se s tím svěřte. Když se to rozjede, není to žádná sranda.

pomoc*
hodnocení

Ano svěřila jsem se s tím 2 lidem kterým duvěřuji..Ten jeden mě ještě více potopil,ta druhá osoba mi trochu pomohla.A jaké jsou rizika nebo co je na tom tak hrozné na té psychoze?,Nikdy jsem o ni neslyšela :( ..

hodnocení

0x

Je nutné přijít na jiné myšlenky. Co takhle si něco přečíst? Nějakou klasickou knihu? Vzít kolo a vyrazit ven? Sedět doma a utápět se v nepříjemných myšlenkách, to vede akorát na PL.

pomoc*
hodnocení

No...kéž by vše bylo tak jednoduché že bych mohla na to zapomenout..Knihy jsem během 2 dnu přečetla už 3,na kolo je ted podle mě škaredé počasí,ale nepříjemné myšlenky jsou fakt hnusné tak nevím... :( I tak děkuji za radu.

korina*

milé děvče , je tolik možností jak si zlepšit náladu a mít radost z toho že se mnou byl někdo štastný.Jaký máš vztah ke psům a kočičkám? Jdi do nejbližšího útulku , pomazli se s pejskama nebo s nima jednotlivě běž na procházku. UVidíš jak budou vděčný že jsi si pro ně udělala čas a tobě to změní náladu k lepšímu. Jestli máte zahradu , tak tam už je možné hrabat staré listí a jiné nepořádky. Srovnej si fotografie podle let, nebo udělej něco pro rodiče budou překvapeny a ty budeš z toho mít radost. Je hodně možností , hlavně se neuzavírej do sebe a nepitvej se ve své mrzutosti. Nebo jdi do nemocnice , projdi si některá oddělení a začneš si vážit toho že nejsi jedna z nich. ...

pomoc*
hodnocení

Máte pravdu,od zítřka se pokusím začnout dělat dobročinné věci :) ...Dal/a jste mi takovou novou chut do života,sice nevím kde je tady nějaký utulek,ale určitě se najde spousta možností jak jinak toho využít.Opravdu jsem vám moc vděčná :)

eric
hodnocení

0x

Asi máš špatný smysl pro život. Musíš se vzchopit bojovat. nebo zajdi k psychologovi, ten by ti mohl pomoct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]