Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtela bych poradit jak mam sve obrazy prodavat a jak je mam ohodnotit podle ceho?
Zajimalo by me jak jsou na tom autorska prava kdyz se inspiruji jinymy obrazy a fotografiemi?
Priklas: sup na nahrobku ktereho jsem okopirovala a pak pozmenila a v pozadi jsem domyslela,
tak by me zajimalo jestli to mohu vydavat za sve dilo? Moc dekuji
Vím, že riskuji napomenutí syslů, případně až vymazání, ale:
první a nejdůležitější je, naučit se dobře ČESKI! Pokud chci prodávat OBRAZI!
Neviděla jsem sice Vašeho supa na náhrobku, ale je jasné, že každý má svá autorská práva, tudíž, když něco okopírujete, nemůžete to nikdy vydávat za své dílo. I když uděláte jiné pozadí.
Otočím otázku: Vám by nevadilo, když by něco bylo Váš originál a ostatní si to v klidu kopírovali?
Nezlobte se na mě, ale zdá se mi, že máte v úmyslu vykrádat cizí nápady. A to se vážně nevyplácí. Vymyslete si něco svého, neotřelého. A bude vše v pořádku. Kopírovat nemá smysl. Jaga.
Nechat se inspirovat je naprosto v pořádku (pokud se jedná o inspiraci a ne o plagiát) - každý tvůrce byl někým nebo něčím inspirovaný.
Zkus kouknout třeba na fler.cz - uvidíš, co se prodává a za kolik. Na druhou stranu silně pochybuju, že by se tím dalo vydělat a už vůbec ne zbohatnout, počítej spíš se "spropitným"
Jaga: ale no tak... třeba je slečna cizinka...
Píšete: "Priklas: sup na nahrobku ktereho jsem okopirovala a pak pozmenila a v pozadi jsem domyslela,tak by me zajimalo jestli to mohu vydavat za sve dilo? " Pokud jste se jenom inspirovala a nakreslila supa a okolí po svém, je to vaše dílo. Jinak, jak již zde doporučeno, je dobré se seznámit s autorským zákonem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.