Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Firemní název vs OSVČ

Od: lotrec odpovědí: 6 změna:

Zdravím, podníkám na živnostenský list - na jméno, mám dotaz jde podnikat jako osvč na živňák i na název např. Stolárna prase? jedná se o to že když někde i na faktuře píšu název firmy tak píšu jméno a příjmení ale chtěl bych místo toho psát název firmy, a nechtěl bych aby jej někdo kopíroval - prostě aby ten název byl jen můj. pro příklad: chtěl bych prostě název firmy jaký mají s.r.o. třeba Poradte s.r.o., ale abych mohl podnikat na živňák. Když by to šlo musí se někde registrovat? popř kde? a kolik by to stálo?(uvedené názvy jsou jen jako příklad, omlouvám se pokud jsem někoho poškodil) Díky za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Jako osoba OSVČ musíte uvádět napřed jméno a za jméno můžete cokoliv např Jaroslav Novák- Stolárna prase.Vy ovšem neovlivníte, aby Stolárna prase si dala za své jméno jiná OSVČ např Vít Matějíček - Stolárna prase. Jako OSVČ si nikde patentovat název firmy nemůžete.

artik*
hodnocení

0x

když nechceš zakládat společnost , tak to ofigo nejde , ale já normálně píšu název firmy a pak jméno . Ale jen název uvádět nemohu .

vlasatec*
Přesně tak já mám s.r.o. s divnym názvem tak pridávám i název domény, která charakterizuje mou činnost.

lotrec
hodnocení

takže vpodstatě je nejjednodušší založit si sro s názvem mé firmy, uvažuji o tom již dlouho ale odrazuje mě podvojné účetnictví, jelikož si účtuji sám bylo by to asi složitý

joudic*

na fakture uvadim vseobecne znamy nazev firmy i sve jmeno, nikomu to nevadi ani pri kontrole na zivnostaku... sro nemam

frame*
hodnocení

0x

Já vystupuji pod svým jménem a pod značkou. Značka je vymyšlená (zcela no name) - vystupujeme pod ní 3 lidi. Do budoucna by se mohlo jednat o s.r.o., zatím se nám to nevyplatí, takže všude uvádím Jméno Příjmení - ZNAČKA. Na faktury a veškeré záložitosti používáme hlavičkové papíry s logem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]