Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo mě může zastoupit v prodejně

Od: xxx* odpovědí: 6 změna:

Dobbrý den,
rád bych se zeptal, kdo popřípadě na základě jaké smlouvy mě může zastupovat v prodejně. Máme malou firmu zabívající se prodejem použitého oblečení a jak to tak bývá, čas od času musím odjet. Vždy mě zastupuje syn nebo jeho přítelkyně. Žádnou mzdu si nenárokují. Jsem OSVČ a zajímalo by mě, zda musím zastoupení podkládat nějakou smlouvou popřípadě jakou? Oba studují a nechci to zbytečně komplikovat, zároveň bych se rád vyvaroval případným problémům s ČOI nebo s ŽÚ.

Předem děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Sepište se synem i přítelkyní syna DOHODU - viz jakpodnikat.cz/...

Dejte do šuplíku a počkejte. Pokud vás nikdo nevymákne, tak dohodu zničíte a na nový rok napíšete novou. Pokud přijde kontrola, tak na konci roku přiznáte pár hodin, vás to nepoloži a studentům neublíží.

xxx*
hodnocení

Děkuji, jdu na to. ;)

artik*

nezapoměň tu dohodu mít na prodejně . Jestli tam nebude, kontrola to bere jako práce bez dohody a smlouvy ( cca 100 tis. pokuta )

xxx*
hodnocení

Prodejnu mám v rodinném domě, kde bydlíme. ;)

artik*

v celém domě? Musí to být v provozovně . TAk na to bacha

xxx*
hodnocení

Provzovna je číslo popisné 9, rodinný dům je také číslo popisné 9. Z toho vyplívá, že provozovnou je celý objetk není to tak? Ve výpisu rejstříku se přímo nepíše, které místnosti jsou pro prodej určeny a tedy jsou provozovnou. Ale žíly mi to neutrhne, když to dám do šuplíku. :) Takže děkuji. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]