Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám takový problémek a nevím si s ním rady...
Nastoupila jsem do nové práce a tam mě zaujal jeden muž. Nevím čím mě zaujal, ale něčím prostě jo. Jsem vdaná, on je ženatý, nic s ním mít nechci. jen je mi prostě sympatický, dokáže pohotově na všechno a vtipně odpovědět. když ho jeden den nepotkám tak mám docela blbou náladu. nemusím s ním nutně mluvit, stačí mi že ho třeba jen slyším ve vedlejší kanceláři. pořád mám takové nutkání za ním jít a třeba jen něco vtipného prohodit. Podotýkám, že je mezi námi věkový rozdíl 25 let, v podstatě by mi mohl dělat tátu. Co to je? jsem divná?
Co dál? Nic. Nechejte věcem volný průběh, koketujte, smějte se, užívejte si to. Ale má rada zní. Muž je stejně lovec, tohle ho bude bavit taky, ale jen odsud posud, dokud neuloví. Má doma ženu, která místo úsměvu počítá složenky, vy máte doma muže, který přemýšlí, co třeba opraví o víkendu. Oba to dělají pro vás, pro rodinu. To moc eroticky nezní. Kdežto tohle koketování, člověk někdy cítí až motýlí křídla v břiše. To je lákadlo. Zakázaného, nového, krásného.
Dejte si pravidlo, jen v práci. Skončí pracovní doba, skončí on. Věřte mi. Měla jsem kolegyni v práci - v nemocnici. To samé. Přišel nový sanitář, úchvatný, vtipný, prostě TOP. Sbalila ho ona, štvala mě. Asi za měsíc přišla s tím, že mu půjčila 30 tisíc a od té doby s ní nemluví. Taky o ně přišla. V tu chvíli jsem byla ráda, že jsem poslechla jakousi intuici, varování, své ne hluboko schované.
Je to jako s vámi, jako se mnou, jako všude jinde. Nejlepší je to jiskření, oťukávání, vzpomeňte si, jak jste před lety viděla svého muže. Pan úžasný. Kolikrát jsem si říkala, že by bylo nejideálnější střídat partnera každé dva roky. Asi jako auto.. Ale nejsme stroje, jsme lidi, máme srdce.. Vydržte. Za půl roku uvidíte kolegu úplně jinak. On se unaví a začne být takový, jaký je.
děkuju moc za vaše slova. mám s manželem krásný vztah, mám ho vlastně na truc své rodině, oni manžela neviděli jako mou dobrou budoucnost a tak kdybych ted udělala něco co by náš vztah narušilo tak bych jim vlastně dala za pravdu. Sice by to v našem manželství chtělo jistý nový nápad, nové vzrušení ale není to asi zrovna nevěra. napadla mě taky, ale není to to co bych chtěla, nechci to všechno co jsem si vybudovala a vyvzdorovala zničit nějakým chvilkovým poblázněním které by stejně nemělo budoucnost, jen by asu uspokojilo moje současné pocity. a pak - pak by byl konec i s tím co mám a kde jsem spokojená. budu se řídit tou vaší radou - jen v práci. děkuju
Nemáte vůbec za co. Nedávno jsem si prošla šílenou manželskou krizí, už jsem hledala i nového partnera. A víte co? Sic mírně opilá, svedla jsem manžela po deseti letech v kanceláři. Bylo to tak "úchylné" po tolika letech manželství, zvláštní a jiné, že jsem prožila přesně takovou smršť emocí, jako ze začátku vztahu. Zkuste taky něco, o čem jen sníte a doma vám to přijde jako hloupost. Alespoň ten můj byl tak šokován, jako i nadšen. Takový malý restart bych řekla.
Vaše předsezvetí je sice chvályhodné, ale až zítra přijdete do práce, nevzpomenete si na ně. Bude vás zase šimrat v podbřišku. Navíc máte manžela na truc rodině, to dlouho vydržet nemůže. Myslímu, že sama sebe jen chlácholíte...
doplněno 07.03.13 21:49:A věřte, poradit si budete muset sama. Držím palce.
určitě nejsi divná - je ti prostě sympatický, na nevěru nemyslíš, tak o co jde, proč to tu řešíš?
co tu řeším...hm, to bych taky ráda věděla... jen nějak prostě nechápu proč je mi sympatický a proč bych mu třeba dovolila i něco víc než jen vtipnou odpověd,když mám doma manžela kterého miluju a všechno nám klape tak jak má, začíná mě to trochu děsit, kolegu nemůžu vyhnat z hlavy
Váš milující manžel - to je ten stereotyp v životě. Váš nový kolega - to je ten nový vítr v životě. Jako myslím si, že váš kolega z práce bude humorný akorát v práci. Umím si velice živě představit, jak přijde domů, navlékne pantofle a hartusí: "Proč není ještě večeře, proč není uklizeno, proč ty děcka tak řvou, proč, proč, proč..." A jeho žena se diví, co na něm všechny ostatní ženské vidí. Na tom bručounovi. Anebo je i doma vtipný, ale nikdo to neocení a jeho ženě to akorát jen leze na nervy. Protože to má doma pořád.
Bublinko, všichni vám napsali snad úplně všechno. Ale nenapsali jednu věc. Jsou hranice, tu nikdy, vůbec nikdy nesmíte překročit. Ani omylem! To rčení - Co je v domě, není pro mně! je pravdivé. Když hranice překročíte, už to nikdy nebude jen kolega, se kterým můžete pracovat, žít v kolektivu ve kterém je on. Ten vztah se změní v něco úplně jiného. Vždycky už budete trnout, že to někdo pozná, že to roznese. Budete do práce chodit s obavami, jestli to už neprasklo.Praskne! Věřte mi, praskne! A vy budete na vině, ženské vás roznesou v zubech. Budete vy ta špatná. Pošramotíte dvě hezká manželství a zcela určitě příjdete o práci. Já bych s tím koketováním, jak někdo radí, byla velmi opatrná. Vyhla bych se tomu a zůstala na klidné a laskavé profesionální úrovní.. Viděla jsem už v životě příliš mnoho takovýhle vztahů. Na začátku motýli v břiše a spálené místo potom. Spálené do základů, trosky, kam se podíváš!
Ježkovy oči, buďte ráda, že máte vtipné a milé kolegy. Chápu, že je to jev ojedinělý a tak poutá Vaši pozornost. Je to lepší než kdyby Vás na každém kroku hlídal a buzeroval. Pokud v tom hledáte víc, je to Vaše chyba, pokud by došlo k intimnostem, tak by se Vám později v práci už nelíbilo, vše byste pokazila a zbylo by Vám jen odejít do tramtárie. - pt
Dobrý večer,
divná nejste. Je naprosto normální, že někdo nám je sympatický a vyhledáváme jeho přítomnost. A na někom nejraději vidíme jenom paty. A co se jedná - vzájemnou přitažlivost. Prosím, nehledejte hned za vším nevěru nebo nějaký pokus o ní. Myslím si, že i přesto, že kolega by vám mohl dělat otce, chce zaujmout vaši pozornost. Prostě rád se předvádí a dělá dojem jako každý muž. A je vidět, že to má na vás blahodárný vliv v podobě dobré nálády. Pohodová nálada na pracovišti vede k lepším pracovním výkonům. Takže vtipkovat, smát se, bavit a nepřekročit hranici kolegality, vzájemné úcty jeden k druhému.
kolega je vtipný i na ostatní ženské osazenstvo, ne jenom na mě a pochybuju že by mě chtěl zaujmout. spíš on zaujal mě a ani o to neusiloval. jak to má doma netuším. je fakt že jsem nikdy nebyla zvyklá příliš komunikovat s muži, spíš jsem se tomu bránila a nevyhledávala jsem to, protože jsem se pokaždé příšerně začervenala a připadala jsem si jako magor, ale tady tu společnost vyloženě ne vyhledávám, ale cítím se v ní dobře. pokaždé když si na kolegu vzpomenu tak mě tak divně zašimrá v břiše
Dobrý večer. Vtipný pracovní vztah je prima. Zvedne Vám to náladu, těšíte se do práce, nabíjí Vás to pozitivní energií...To je všechno v pořádku, ale u toho zůstaňte a tím to končí. Pokud nepřekročíte tyto hranice, nemusíte se znepokojovat. Chce to jen používat rozum a nepřidělávat si zbytečně problémy...
doplněno 07.03.13 20:54:Nepodceňujte se zbytečně. Zamilovanost - nezamilovanost, jste vdaná, on ženatý...Nekomplikujte život dvěma rodinám.. Je to pro Vás pokušení a když neodoláte, což se stát může, je problém na světě hned...
asi tam trochu zamilovanosti bude. nikdy jsem neuměla komunikovat s muži, zvlášt s těmi, se kterými si vykám. v bývalé práci jsem měla kolegyni, která takto komunikovala také se starším nadřízeným, vykali si, vtipkovali a pořád se smáli a já jí záviděla jak to dokáže a jak ty chlapi k sobě táhne aniž by si s někým něco začala. ráda bych taky tak komunikovala, třeba je to to co mi chybí a kvůli čemu tohle celé píšu, ale asi nejsem taková, nemám tak pohotové a vtipné odpovědi které by druhé rozesmáli a přinutili je za mnou zase příště přijít. a na tohoto kolegu jsem se upnula asi víc než je zdrávo, polichotil mi tím, že se se mnou začal bavit hned první den a to mě asi dostalo
Kdyz ten vas kolega tak vychazi se vsemi kolegynemi, tak jestli on nebude nekdo, komu se v anglictine rika "ladies man" nebo "smooth talker". Proste chlap, co to s zenskyma umi, vsem zblbne hlavu a sem tam mu nejaka podlehne. Po jejim dobyti je ukol splnen a je na case zamerit se na nejakou dalsi. A tak stale dokola.
Vsadim se, ze kdybyste se zeptala jeho manzelky, jak ho ona vidi, tak vam rekne, ze ji vtipny vubec nepripada, ze ji je vyslovene trapne, kdyz si porad ve spolecnosti pousti hubu na spacir, ze ji otravuje, jak porad obtezuje ostatni zeny a ze nechape, co na nem ostatni vidi. Proste vsechno se po case omrzi a přejí. Stejne tak by se jedou prejedl tobe.
Většinou to začíná plíživě, stejně jako u Vás. Doma třeba problémy, dítě bolí zuby, s manželem jste se "chytli", běžný stereotyp, on v trenkách u TV u fotbalu a Vy u nádobí. Prostě takový rodinný stereotyp, kdy už Vás manžel po letech nepohladí, nepolíbí na krk, nepochválí, jak Vám to dneska sluší.
A co si budeme povídat, to ženy rády slyší a když to nemají, chybí jim to. Proto, když se v práci vyskytne takový uhlazený a elegantní vtipálek, ve skutečnosti lovec, začne ho naivní žena hned srovnávat se svým manželem. A kdo myslíte, že z toho srovnání vyjde vítězně? Přece vtipný kolega z práce!
Pak to začne pozvolna, pozve Vás třeba na oběd...atd. Pavouk začne soukat svá vlákna kolem naivní mušky. A je jedno, že tomu prďolovi je o 25 let víc. Muška přestane vidět, slyšet, ztratí soudnost...
Na tohle pozor. Pokud máte opravdu spokojené manželství, začněte být tvrdá. Kolegovi nepopřejte sluchu, zacpěte si uši, když ho slyšíte šveholit v sousední kanceláři. On už bude asi takové nátury, že si svou mušku nakonec najde. Když to nebudete Vy, bude to některá jiná. Sám jistě nebude, potřebuje pořád někoho, kdo by obdivoval jeho vtip a jeho šarm. Ale Vy budete mít klidné svědomí před rodinou a nepřestanete si sama sebe vážit. JE TO TAK! Jaga.
doplněno 08.03.13 10:08:Pozor na to: Když máte nutkání za ním jít a něco vtipného prohodit. Abyste místo vtipná nebyla spíš trapná. Je mezi tím opravdu jen nepatrný rozdíl. Navíc, když za ním budete chodit s vtipnými hláškami do jeho kanceláře, bystrozraké kolegyně zakrátko něco vycítí. A to není nikdy dobré!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.