Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narok na socialni prispěvek

Od: bourak* odpovědí: 2 změna:

Dobry den. Potřeboval bych poradit jestli mam narok na socialni přispěvek.Jsem po vyučeni 1 rok chvili jsem pracoval ale pak mi propustili.Ted mi skoncila podpora a na uradě mi řekli že nemam na nic narok a maji mě živit rodiče.Děkuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Tak to Vám podali špatnou informaci. Rodiče k Vám již nemají vyživovací povinnost. Jste vyučen, již jste se zařadil i do pracovního procesu, tedy jste schopen samostatně se živit. Pobíral jste podporu v nezaměstnanosti a pokud nemáte nárok na nic, pak se snažte, najít si zaměstnání, či alespoň brigádu. Pokud Vás rodiče budou živit, je to zcela na jejich dobré vůli, ale již to není jejich povinnost. Z evidence ÚP se však neodlašujte, hradí za Vás zdravotní pojištění. Musel byste si ho jinak hradit sám, aby Vám nevznikl dluh. Jinak o dávkách zjistíte více info zde:

mpsv.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Na ÚP Vám podali správnou informaci, sociální příspěvek byl zrušen, (nemůže Vám již být přiznán).

Mohl byste mít nárok na některou z dávek státní sociální podpory nebo pomoci v hmotné nouzi.

Pro přiznání státní sociální podpory nebo pomoci v hmotné nouzi se však posuzují společně všechny osoby žijící ve společné domácnosti.

Pokud např. žijete společně s rodiči, kteří pracují, překročí pravděpodobně společné příjmy hranici, do níž se pomoc přiznává.

___ Projděte si níže uvedené odkazy a potom se zkuste se podívat na sociálního poradce, jestli byste splnil podmínky pro přiznání některé z dávek.

___ Odkazy:

Státní sociální podpora

Pomoc v hmotné nouzi

Životní minimum

Sociální poradce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]