Nejste přihlášen/a.
Dobry den ,
Chtel bych se zeptat zda-li nekdo z Vas ma zkusenost nebo by si vedel rady s touto veci.
jde o zruseni povineho ruseceni privresneho voziku jehoz jsem majitelem. Ja ale nikdy pojisteni nezrusil!
Nekdo to udelal. Mam kopii o zruseni dohodou na kterem je sice me prijmeni ale psano cizi rukou a too psacim pismem citelne ... Rozdil je na prvni pohled-
Ma nekdo prosim Vas prehled jestli vubec takto jde zrusit povine ruceni kdyz neni nikde jinde pojisten a neni vyroci smlouvy.
Mohu nejak soudne napadnou tuto zkutecnost na zaklade pismoznaleckeho posudku?
Me se pojistovna smeje a ja jsem bezradny...
Za jakoukoliv reakci k teto veci budu vdecny Diky moc Pepison
Zrušit smlouvu o povinném ručení lze několika způsoby. Vy píšete, že máte "kopii o zrušení dohodou". To je samozřejmě možné. Tato možnost zániku pojištění je uskutečněna dohodou obou stran (pojistník a pojišťovna). Zároveň by Vám měla pojišťovna případně vrátit přeplatek na pojistném, který vznikl předčasným ukončením smlouvy. Způsob, jakým se přeplatek vrací, by měl být uveden i na vaší kopii a to včetně čísla účtu.
Pokud podpis není Váš, můžete podat na policii trestní oznámení na neznámého pachatele. Nemusíte přesně konkretizovat (např. č.§) jakého trestného činu by se měl dopustit. Stačí podrobně popsat skutek a policista Vám v tom poradí. Možná by byla i žaloba u soudu, kde byste se domáhal na pojišťovně, aby vzala zpět zrušení Vaší pojistky. Pojišťovna by si poté sama musela nechat prověřit, zda na ní nebyl spáchán např. podvod.
Já osobně bych ale komunikoval nejdříve především s pojišťovnou. Pokud byl Váš podpis zneužit, měla by i pojišťovna mít zájem na tom, aby se odhalil skutečný stav věci. Na rozdíl od vás, oni na to mají týmy lidí. Pokud nebudou mít zájem, šel bych na policii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.