Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej bytu a DPFO

Od: bohumila odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prodáváme byt, který nevlastníme déle než 5 let a ani v něm nebydlíme. Chci se zeptat, zda budume platit daň z příjmu z prodeje, kdyžz získanými penězi splatíme úvěr ze stavebního spoření pro mou babičku, kdy ve smlouvě jsme uvedeni my s manželem a taktéž tento úvěr splácíme.

Děkuji

Bohumila

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohumila
hodnocení

Ještě dodávám, že je to úvěr ze stavebního spoření na bytovou potřebu pro mou babičku, která tam má trvalé bydliště.

Děkuji

poesen
hodnocení

0x

Dbrý den, dle mého názoru by jste nemuseli platit daň, ale doporučuji si zavolat na Finanční úřad a dobře popsat situaci paní. Řešil jsem podobnou situaci a paní mi po telefonu ráda pomohla...Já volal raději na dva abych měl jistotu:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]