Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

změna lékaře během 3měsíců- nespokojenost

Od: leeeneee odpovědí: 8 změna:
Lze změnit lékaře dříve než po 3 měsících? Přítel již delší dobu trpí dráždivým kašlem a rýmou. Jeho stav se zhoršuje, večer mívá úplně záchvaty které vedou až k dávení. Zrovna jsme se přestěhovali, zaregistroval se u nové mudr a hned začal řešit tento problém. Nejprve dostal mukosolvan, při další návštěvě stoptusin, když nezabral navštívil lékařku znovu. Zastupující pan doktor koukl do krku, řekl máte to tam červené a napsal antibiotika na záněty horních cest dýchacích na 5 dní. Léčba opět bez úspěchu. Dnes šel opět k mudr, která po pouhém pohledu do krku konstatovala, že přítel má streptokoka a dala mu opět atb na týden. Nejsem zdravotník, ale byla jsem přesvědčena že streptokok se určuje po výtěru? Celá léčba se vleče a je bez úspěchu, jen platíme za návštěvu mudr, léky i recepty. Určování diagnóz na nás působí dost neprofesionálně. Lze změnit lékaře dříve než po 3měsících od registrace?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Před uplynutím této lhůty lze změnit lékaře jedině z důvodu změny pracoviště lékaře, nebo pacientova trvalého bydliště. Jinak jen 1x za 3 měsíce.

doplněno 07.03.13 15:26:

Ať si přítel zajde tedy na vyšetření rovnou na ORL...Nemusí mít doporučení od svého lékaře.

leeeneee
hodnocení

Tak to je skvěle to máme před sebou ještě 2měsíce chrchlani.

kolo*
hodnocení

0x

To je opravdu neslýchaný.Antibiotika na streptokoka a vůbec mu ani nikdo před tím nedělal výtěr a jen dr.řekl:Máte tam streptokoka?Já když jsem šel k lékaři a řekl jsem,že chci výtěr,klidně mi ho udělal.Z jakého ökresu jste,že je tohle ještě možné?Nějaký zapadákov,kam chodí doktoři za trest?

leeeneee
hodnocení

Paní doktorka je v Třeboni, bydlíme kousek. Je mladšího věku, čekají jsme alespoň běžnou profesionalitu, hodnocení nemá nejhorší. Výtěr neabsolvoval, vždy se vrátí hned s léky :-/

kolo*
hodnocení

0x

Co když je to alergie třeba z prachu,peří?Kupte mu Letizen na alergii.Za zkoušku to stojí.Když se to zlepší,je to ono

leeeneee
hodnocení

To mě také napadlo. Koupila jsem Zyrtec nebo Zodac, ale bez úspěchu. Ten streptokok by i seděl ale ten proces určení mě dost děsí

kolo*
hodnocení

0x

zarážející je,že to má dlouho a nikdo z lékařů se ještě neuráčil udělat výtěr.Jděte tam a požadujte výtěr.To je základ všeho.Trvejte na tom jinak že si budete stěžovat.Jde asi ale i o to,jestli je přítel v klidu nebo s antibiotikam lítá někde celý den.Když se berou má se být v klidu.Lepší je ani nechodit do práce

jirik22*

"Jděte tam a požadujte výtěr.To je základ všeho.Trvejte na tom jinak že si budete stěžovat." bože kam až klesla pacientská inteligence. To nevíte, že když se berou atb tak nemá cenu dělat jakýkoliv výtěr, protože stopa antibiotika stačí k tomu, aby se nic nevykultivovalo? Takže nejprve vše dobrat, pak asi 3 dny počkat a teprv potom má smysl jít a dohodnout se třeba na výtěru a dalším postupu. Hrozit stížností může jen trotl, který nic jiného nezná. Nepomůžete si, protože každé vyšetřování má své postupy. On kašel nemusí být jen z nachlazení. Kašle se i při alergii a hiatove hernii či kardiálním selhávání...Jenže na toto musíte hledat odpovědi u lékařů a nikoliv zde...

doplněno 07.03.13 17:17:

No a aby toho nebylo dost, v řadě případů se z hrdla kultivuje Haemophillus a od toho ani antibiotika nepomohou. Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]