Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zrušit exekučně zastavený účet?

Od: mrokic odpovědí: 11 změna:

Prosím poradte, zda může člověk, který má exekučně zastavený účet, tento účet zrušit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejlíp vám poradí v bance. Dle selského rozumu by to jít mělo, ale peníze vám nedají.

hodnocení

0x

Mě ho zrušili až když sem doplatil všechny poplatky i když sem si 2 roky myslel že účet je zrušenej.

doplněno 07.03.13 14:51:

Myslím poplatky za vedení účtu o kterým sem si myslel že je zrušenej.

Byl sem ho v bance zrušit a tam mi baba za přepážkou řekla že je zrušenej. Za 2 roky mi řekli že je zablokovanej exekutorem a já dlužím za poplatky. Papír o zrušení sem samozřejmě mezitím vyhodil. Prostě pravej českej bordelismus.

doplněno 07.03.13 15:34:

Poplatky za vedení účtu sem složil na pokladně v hotovosti.

mrokic
hodnocení

jake poplatky mate namysli? dluhy nebo poplatky bance

sebod*

Domnívám se, že účet s exekucí nejde zrušit. K tomu, aby byl účet zrušen, musíte na účtu nechat finance na poplatky. No a ty má obestavené exekutor, takže banka si je nemůže vzít. Potom dochází k tomu, že na účet nemůžete, ale narůstá Vám tam dluh za vedení účtu *zed*

Jaké poplatky potřebujete při zrušení účtu? Pochopitelně - pokud tam máte dluh, tak je potřeba jej při zrušení uhradit. Ale zrušení účtu, vrácení karet, zrušení trvalých příkazů apod. - to je dnes snad už u většiny bank zdarma.

mrokic
hodnocení

A neni mozne poplatky uhradit hotovosti a ne z uctu?

stirecek*
07.03.13 14:33
Obojí

nu*
hodnocení

0x

s účtem nelze manipulovat, když je obstaven

tosipis*

To není pravda! NIKDY není obstavený účet. Exekutor vždycky zablokuje "jen" tu kontrétní částku kterou vymáhá. Pokud je účtu víc peněz, tak ta zbývající částka je volně k dispozici. Znám i případy, kdy člověk měl dostatek peněz na účtu a banka tu částku exekuce přesunula na nějaký technický účet a on mohl se svým účtem normálně "fungovat". Ne všichni dlužníci jsou úpně na suchu *smich*

sebod*

tosipis. Tak to byl nějaký moc hodný exekutor *andel*. Praxe je taková, že Ti kvůli tisícovce zablokují účet, na kterém je třeba stotisíc a Ty si na ně nesáhneš.

tosipis*

Opakuju. Exekutor nikdy nezablokuje účet, ale konkrétní částku. To, že má dlužník na účtu pár korun a má díky tomu zablokované veškeré peníze (jakoby celý účet) je jiná věc. Kvůli tisícovce by se exekutor neobtěžoval Kdyby nechal zablokovat 100t, tak to znamená, že vymáhá 100t a ne tisícovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]