Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pálení žáhy - jaké vyšetření

Od: dedede odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

pravidelně mě pálí žáha a nic nepomáhá, chystám se s tím k doktorovi.

Máte někdo zkušenosti s vyšetřením? Co mi bude dělat - endoskopii?
To se provádí kde - na interně?
Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x
Obvodak by vás mel poslat na gastro ... Nejspíš máte podrážděný jicnovy sverac , propouští žaludeční šťávy zpět. Nemusí to být nic vážného, může tomu napomáhat kouření, kafe, stres, alkohol, které sverac oslabi . Příčina je ve stravě, okyseleni žaludku můžete snížit dostatečným množstvím zasadite stravy - ovoce, zelenina, při potížích pomůže treba pomeranč. Navíc vláknina podporuje peristaltiku střev, obsah jde tedy správným směrem. Neni treba tedy kupovat anacid či sodu, stačí tedy trochu omezení v nezdravé stravě a přidání te zdravé. Pokud tedy nemáte vřed, potom by byl jídelníček omezený mnohem více.

honzav88*
hodnocení

0x

Myslím že se provádí Gastrskopie na gastroenterologickém odd. popř. interním odd. na stanici gastro... Je to nepříjemné vyšetření, ale dá se vydržet...

hodnocení

0x

Podívejte se na stránky nemoci vitalion.cz./paleni- zahy. Tam máte vše vysvětleno.

Pálení žáhy souvisí nejvíce ze stravováním a životním stylem. Já mám s tím také problém, a vysledovala jsem, když jím méně a častěji, a hlavně žádné smažená a ostrá jídla, a více se hýbu, žáha mě nepálí. Také mě např. pálí po bílém vínu, kyselých věcech atd., takže jsem je vynechala, a mám klid.

Vyšetření gastroskopie. Zavádí se hadička do žaludku s kamerou. Jdu opět za týden, nic to není. Užijte si to.

martinaa*
hodnocení

0x

Na gastru (zavedení hadičky žaludku, popřípadě ještě o kousek dále), jsem byla asi dva měsíce zpět. V nemocnici, nalačno. Do krku stříkli anestetikum, což by hnus sám o sobě, položili na bok a do krku zavedli hadičku, kterou doktor posouval dál a dál. To by tak ani nevadilo, pak se však žaludek nafoukne vzduchem (zase z té hadičky), aby se všechno krásně natáhlo a vše bylo vidět. Je to nepříjemné, hlavně vedlejší efekt, což je neustálé krkání. Musíte se ovšem udržet v klidu, aby si doktor vše mohl prohlédnout, takže hluboce dýchat, ale to Vám všechno řeknou na místě

Spíš je to takové trapné (vzhledek k tomu krkání jsem se nejvíc bála právě toho), než nepříjemné, za pět minut jsem byla venku.:) A sestřičky vedle u stolu během mého neustálého hlasitého krkání řešili jakéhosi králíka na smětaně, takže klídek*smich*

cabas*
hodnocení

0x

ja mam s zahou problemi cely zivot az sem narazil na doktorku ktera mi to vysvetlila ze tam nedoleha klapka u zaludku z jicnu a proto se vraci travici stavy zpet do jicnu a to je to paleni a kdyz se to neleci tak ty stavy naleptavaji steny jicnu a muze s toho byt rakovina a byla prvni co me na to vychytala lek OMEPRAZOL ACTAVIS 20mg -1 tbl za 12 h. a od te doby nevim co je zaha a muzu jist a pit vsechno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]