Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
pravidelně mě pálí žáha a nic nepomáhá, chystám se s tím k doktorovi.
Máte někdo zkušenosti s vyšetřením? Co mi bude dělat - endoskopii?
To se provádí kde - na interně?
Díky.
Podívejte se na stránky nemoci vitalion.cz./paleni- zahy. Tam máte vše vysvětleno.
Pálení žáhy souvisí nejvíce ze stravováním a životním stylem. Já mám s tím také problém, a vysledovala jsem, když jím méně a častěji, a hlavně žádné smažená a ostrá jídla, a více se hýbu, žáha mě nepálí. Také mě např. pálí po bílém vínu, kyselých věcech atd., takže jsem je vynechala, a mám klid.
Na gastru (zavedení hadičky žaludku, popřípadě ještě o kousek dále), jsem byla asi dva měsíce zpět. V nemocnici, nalačno. Do krku stříkli anestetikum, což by hnus sám o sobě, položili na bok a do krku zavedli hadičku, kterou doktor posouval dál a dál. To by tak ani nevadilo, pak se však žaludek nafoukne vzduchem (zase z té hadičky), aby se všechno krásně natáhlo a vše bylo vidět. Je to nepříjemné, hlavně vedlejší efekt, což je neustálé krkání. Musíte se ovšem udržet v klidu, aby si doktor vše mohl prohlédnout, takže hluboce dýchat, ale to Vám všechno řeknou na místě
Spíš je to takové trapné (vzhledek k tomu krkání jsem se nejvíc bála právě toho), než nepříjemné, za pět minut jsem byla venku. A sestřičky vedle u stolu během mého neustálého hlasitého krkání řešili jakéhosi králíka na smětaně, takže klídek
ja mam s zahou problemi cely zivot az sem narazil na doktorku ktera mi to vysvetlila ze tam nedoleha klapka u zaludku z jicnu a proto se vraci travici stavy zpet do jicnu a to je to paleni a kdyz se to neleci tak ty stavy naleptavaji steny jicnu a muze s toho byt rakovina a byla prvni co me na to vychytala lek OMEPRAZOL ACTAVIS 20mg -1 tbl za 12 h. a od te doby nevim co je zaha a muzu jist a pit vsechno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.