Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPH pro podnikatele pro rok 2013

Od: vmarinka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jsem začínající podnikatel a nikde nemůžu najít, jestli se mě týká DPH 15% nebo 21%. Nemám firmu, podnikám sama, nemám žádné zaměstnance.

Tušíte někdo?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

0x

tak než začnete podnikat tak ještě dlouho studujte . Jak máme vědět jaké DPH se vás týká , když nevíme v čem budete podnikat , jestli jste plátce DPH a další?

sebod*
hodnocení

0x

marinko *zed*. Týkají se Vás OBĚ sazby. Na paragonu, či na faktuře vždy najdete s jakou výši daní se zde počítá. A Vy sama si musíte najít, kam spadáte Vy a jakou výši budete fakturovat Vy.

Nebo ještě lépe, napište sem, co prodáváte, jaké služby poskytujete atd a já Vám napíšu, jaké bude DPH.

doplněno 06.03.13 10:02:

artik má také pravdu. Já jsem uvažovala o tom, ŽE JSTE plátce DPH. Pojud NEJSTE, tak se Vás DPH netýká vůbec

vmarinka*
hodnocení

Provozuji cvičák, coursing, flyball, fresbee - všechno oblast zvířecí - jejich výcvik

artik*

A jste plátce? Podle služeb bych řekl , že né

vmarinka*
hodnocení

nejsem plátce

sebod*

Tak se Vás DPH nijak netýká

artik*

tak proč se na DPH ptáte?

vmarinka*
hodnocení

protože netuším, kolik ze svého "podnikání" budu platit státu

mowla*

Márinko, kdyžtak se seznam s nějakou slušnou účetní v okolí a sesedněte se k pokecu nad lahvinkou dobrého vína (toho, co podnikatel ne/musí platit je více), ale:
- "z podnikání" budeš platit daně z příjmu (budeš-li mít dostatečný ´zisk´)
- pokud budeš prodávat hlavně služby, braň se plátcovství DPH, protože kdybys byla plátce, musela bys zdražit své služby právě o DHP

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]