Nejste přihlášen/a.
No těžko říct, ale určitě bych pojistné pojišťovně ihned doplatil a čekal co se bude dít.
doplněno 06.03.13 08:50:
dlužíte tak musíte zaplatit všechno . Ve smlouvě se určitě nepíše, že nebudou dluh vymáhat .Mrtvého brouka bych fakt nedělal, jim je to jedno a dluh se bude zvětšovat
o jakých sankcích to mluvíte? Vy jim dlužíte peníze, nechtěla jste zaplatit a tak se to předalo na vymáhání . Kdyby jste napsala výpověď tak za 6 týdnů máte pokoj ( to jsou nejsou ani 2 platby) a vy jste raději 2x nzaplatila ( to jsou dvě platby ) . Nechápu včem je lepší si nechat zrušit smlouvu neplacením
Ano pojistka zanikne ale až ke dni doručení druhé upomínky tedy pořád dlužíte za dobu která uplynula mezi zaplacenou dobou a druhou upomínkou, po tu dobu také pojištění běželo. Na toto se nereagovat nedá a je třeba zaplatit nebo se pokusit pokud se jedná o větší částku na splárkovém kalendáři. Dluh v tonto případě do doby umoření narůstá o příslušnství a to nejsou zrovna zanedbatelné částky. Nenechal bych to dojít k soudu protože tam se náklady firmy ještě prudce zvednou.
tak tak.. ono to podobně funguje i povinného ručení.. pokud se nezaplatí tak zaniká.. akorat nevim ke kteremu dni, jestli ke konci zučtovaciho období nebo ke dni té upomínky... je třeba se na to nejprve zeptat a pak něco podnikat... ale tak další příklad lidské blbosti..
Na vymáhání dluhu dávají pojišťovny dluhy z již ukončených pojistek. Při nezaplacení pojistného Vám přijde upomínka, že dlužíte x peněz a nezaplatíte do určitého data, tak smlouva zanikne. Smlouva po tomto datu zanikne a vy dlužíte za dobu od začátku pravidelné splátky do ukončení smlouvy. Tuto dobu jste byla pojištěna, ale neměla jste zaplacené pojistné. Na tuto částku Vám pošlou další upomínku (smlouva je již ukončena) a pokud nereagujete a nezaplatíte, předají dluh vymahačské firmě. Teď zaplaťte, nenechte to dojít až do exekuce.
Pro úplnost. Zákon 37/2004 paragraf 20 Zánik pojistné smlouvy, nezaplacení postného
V té smlouvě je jednoznačně uvedeno, jak jste měla pro ukončení smlouvy postupovat (písemná výpověď s výpovědni lhůtou 6 týdnů).
Chybou nebylo ani tak sjednání po telefonu, ale nedodržení postupu pro ukončení pojistné smlouvy.
Nyní už musíte zaplatit vymáhací firmě, a to včetně jejích poplatků.
doplněno 06.03.13 10:27:Viz: Počátek a konec pojistného
doplněno 06.03.13 10:28:Poslední odstavec pod tímto bodem (Jak ukončit toto pojištění)
Gagino, dělat mrtvého brouka nedoporučuji. Už Vám poslali dost upomínek, všechny se jistě zatoulat nemohly...Tedy jste si dobře vědoma, že dluh po Vás vymáhají. Dejte si pozor, za čas může přijít platební rozkaz, pak exekuce...A dluh se Vám navýší o dost velké náklady...Domluvte se na zaplacení. To je moje rada..
doplněno 06.03.13 10:05:Zda zaplatíte vymahačské firmě její náklady, záleží jen na Vašem vědomí a svědomí. A na tom, zda chcete riskovat případně soudní cestu. Vy chcete popřít, že Vám od nich přišla upomínka a přitom ona Vás přiměla k tomu, abyste začala reagovat a zaplatila dlužnou částku...Předešl upomínky od věřitele jste nechala bez povšimnutí...To vše se může obrátit proti Vám. Pokud nezaplatíte náklady spojené s vymáháním, bude na nich, jak se k tomu postaví a aby svůj nárok prokázali jako oprávněný. Riskujete, že pokud se vydají soudní cestou, může Vás to stát více peněz, než doposud. Bylo by tedy nezodpovědné Vám radit, abyste nezaplatila celou dlužnou částku tedy...Jednejte dle svého uvážení. Já doporučuji zaplatit a neriskovat další navýšení dlužné částky. Vy jste si dobře vědoma toho, že práci odvedli a pošta se nezatoulala, tak nezkoumejte, jak to popřít a obejít. Nemuselo by se to vyplatit...
Je to pro Vás zkušenost (i když dost drahá), že nic nemáte sjednávat po telefonu, a hlavně podmínky si máte ověřit na více místech. Mně také nedávno jedna slečna v České pojišťovna ujistila,že stačí zaplatit důchodové připojištění na pokladně do konce měsíce, a když jsem to šla zaplatit, tak mi pokladní řekla, že to mohu zaplatit pouze do 15. v měsíci, abych nepřišla o státní příspěvek... Takže ode dneška si informace ověřuji několikrát na různých místech... A Vy zaplaťte ihned celou částku, jinak se Vám bude navyšovat a může Vám pak hrozit i exekuce.
Dlužíte pojistné za dobu pojištění až do ukončení pojistky (byla ukončena 30 dnů po doručení 3. upomínky). Vzhledem k tomu že jste nezaplatila, tak to pojišťovna předala vymáhací firmě, dále pokud nezaplatíte tak bude soud, platební příkaz, pokud nezaplatíte ani potom tak exekuce.
= zaplatit musíte včetně poplatku vymáhací firmě, nedělejte mrtvého brouka nebo to bude ještě dražší a to o hodně.
Předem přiznávám že nechápu. Mohl by mi někdo z rádců vysvětlit jak to funguje? Vyrozuměl jsem z dotazu, že když třikrát po sobě nezaplatí, tak smlouva končí. Je to tak i ve smlouvě. Nerozumím tomu, přiznávám, ale nějak mi to Vaše rady, nedávají smysl. Na základě čeho po ní vymáhají nějaký dluh? Kde vznikl?
Evidetně stále nechcete pochopit, že chyba je na Vaší straně. Neprostudovala jste řádně podmínky a postupy zrušení smlouvy. Ono "myslet si, že je to tak" už stálo peníze hodně lidí. A protože jste se na placení vykašlala, byl dluh postoupen vymahačské firmě, které teď také musíte zaplatit. Čím dřív, tím líp.
Známému se z dluhu 1500,-kč u T-mobile stala exekuce na 20 000,-.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.