Nejste přihlášen/a.
Dobrý den včera v nočních jsem přišel o sjednaný odvoz a řídil jsem tzv. po pár piv.Prvně jsem nadejchal 0,81 promile, podruhý jsem nadejchal za 8 minut déle, poté jak mně dovezly na stanici už pouze 0,67promile.
Bylo to mimo hlavní silnici, jel jsem zkratkovitě přes polní cestu domů.Bylo mi řečeno že to je přestupek ale byl mně odebrán řidičský průkaz.Nikdy předtím jsem nepřišel o žádný bod ani nedostal žádnou pokutu, jezdím denně 3.roky.
Chci se zeptat, když nemám řidičské oprávnění jaké sankce mi hrozí když budu dále jezdit?
Kamarád mně říkal že do doby než to rozhodně úřad a než vydají proti mé osobě usnesení o zákazu řízení to takový problém kdyby mně bez ŘP chytily není, kvůli neevydanému zákazu řízení.
Dále mně zajímá jestli Městští Policisté mají právo mně odebrat průkaz na místě?
Děkuji za postřehy, bohužel za chyby se platí.
"pouze 0,67promile" ... "Bylo to mimo hlavní silnici" A co jako? To ti přijde málo? Mimo hlavní silnici mužeš být pod vlivem? To je sice hezké, že kamarád říkal, že můžeš, ale stejně nemáš takovou tu růžovou kartičku co musíš mít u sebe. Nezlob se na mě, ale je to tak jak jsi napsal za chyby se platí. Takže to vydrž, papíry se vrátí. Buď rád, že se nestalo nic horšího Jinak s tím plně souhlasím, že se berou papíry za alkohol, možná bych je už ani nevravcel...
Jezdit bez řidičáku? To myslíš vážně?
Na kamaráda nedej, on za tebe bude platit vždy 5-25 000kč, částka se bude zvyšovat.
I když není vydané rozhodnutí o zadržení a odebrání ŘP je každá jízda bez ŘP za finanční postih v rozmezí 5 -25000kč, po nabytí právní moci o odebrání ŘP hrozí za další jízdy bez ŘP kromě fin. postihu i nepodmíněný trest , většinou odložen na podmínku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.