Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpoveď ze zaměstnání v pracovní neschopnosti

Od: kasio1 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat dostala jsem výpověď 28.2.2013 a od 25.2.2013 do 1.3.2013 jsem byla v pracovní neschopnosti je taková to výpoveď platná. Výpoveď jsem podepsala až pak jsem zjistila co znamená paragraf 49. Výpověď dostávám zdůvodu zrušení obchodu což po zjištění by měl být paragraf 52. Dá se s tím něco dělat tím, žej sem byla v pracovní neschopnosti ještě ten jeden de. Děkuji Katka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak paragraf 49 je dohoda zaměstnavatele a zaměstnance o skončení pracovního poměru, takže pokud se ti dva tak dohodli, klidně může pracovní poměr skončit i v době nemoci. Pokud v dohodě máte uvedeno, že pracovní poměr končí z důvodu zrušení (části) zaměstnavatele, máte nárok na odstupné, jako kdybyste z toho důvodu dostala výpověď. Pokud tento důvod v dohodě uvedený nemáte (nemusí v ní žádný důvod být uvedený), tak nárok na odstupné nemáte.

hodnocení

0x

Dobrý den. Bohužel, pokud jste podepsala rozvázání pracovního poměru dohodou (§49) pak se s tím nedá dělat nic. Zjistila jste znění § a jeho význam pozdě, bohužel...

iz*
hodnocení

0x

Zaměňujete dobrovolně uzavřenou dohodu o rozvázání pracovního poměru, kterou lze uzavřít kdykoliv (i v době nemoci zaměstnance) s výpovědí ze strany zaměstnavatele. Není-li v písemné dohodě uveden důvod skončení zaměstnání, nemáte nárok na odstupné.

___ Poznámky:

(1) Jestli jste pracovní poměr ukončila dobrovolně bez vážného důvodu, bude se Vám v případě registrace na ÚP po celou podpůrčí dobu krátit podpora v nezaměstnanosti na 45 % průměrného čistého výdělku.

(2) Na návrh zaměstnavatele jste nebyla povinna přistoupit.

doplněno 05.03.13 17:40:

Ještě k výpovědi:

Výpověď je jednostranný právní krok, k němuž jedna strana nepotřebuje souhlas druhé strany.

Výpověď nepodepisuje příjemce (příjemce pouze potvrzuje převzetí výpovědi, nevyjadřuje podpisem svou vůli), ale ten, kdo ji dává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]