Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za měsíc mi propadne občanka co dělat?

Od: entropiclol odpovědí: 5 změna:

Zdravím za měsíc mi končí OP můžete mi napsat jaký je postup a kdy přesně se má zažádat o nový? Protože to určitě nějaký čas bude trvat že?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Žádat o nový OP můžete již nyní. Doporučuje se 30 dní před skončením platnosti. Podrobné informace, kam zajít, co je s sebou potřeba atd. najdete třeba zde, je to všude stejné:

znojmocity.cz/...

hoummy*
hodnocení

0x

Běžte na MěÚ, tam vám občanku vymění :)

hodnocení

0x

Zajít na místo, kde se vydávají nové OP. Je možnost se tam vyfotit, nemusíte nikde chodit, jen fotky zaplatíte. Dáte starý OP a zeptáte se, zda chtějí ještě něco doložit - třeba nově dokončené vzdělání. Doba kdy bude nový OP vyřrízen je 30 dnů. obvykle to bývá o nějaký den dřív. Výměna by měla být zadarmo.

nicozjb*
hodnocení

0x
pokud vyměníte v řádném termínu neplatíte už ani foto

hodnocení

0x

normal jdi na magistrat ze ti konci , kdyz nebude moc fofr tak za 2tydny mas obcanku novou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]