Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zneužití dokladů aneb velký podvod

Od: david0027* odpovědí: 6 změna:

dobrý den,

Vlastní vinou jsem se dostal do nepřijemné situace . Asi před půl rokem jeden podvodník přes email ze mě šikovným způsobem vylákal doklady totožnosti a teď mám na krku půjčku kterou jsem si nebral ani o té firmě u které mám tu "půjčku" jsem nikdy neslyšel , od firmy jsem si zažádal o všechny podklady které byly použity při vyřízení půjčky , do týdne mi všechno přišlo . V těch podkladech byli 3 výplatní pásky na mé jméno u firmy kde jsem nikdy nepracoval , telefonní číslo u kterého bylo napsáno že je to tel. kontakt na mě ale přitom tohle číslo vůbec neznám , dvě adresy jedna adresa kterou mám napsanou na op ke mě domů a druhá adresa u který bylo napsáno moje jméno ale nikdy jsem tam nebydlel , číslo bankovního účtu na který byla odeslána půjčka , můj podpis který se někdo snažil napodobit ale stejně tam byli moc prohýbaná písmena a dokonce ověřený můj podpis z pošty v praze a přitom jsem v praze nebyl už asi 5 let , v ověřeném podpisu je jméno pracovnice co to ověření dělala , datum i kulaté razítko na kterém je napsáno jen čeká pošta , S.P. , znak lva a 3 číslice . Chci se vás zeptat jak mám při takovém velkém podvodu postupovat , mám jít podat trestné oznámení nebo jít za pravníkem , tohle jsem nikdy neřeši ani se o to nikdy nezajímal , ale myslím že ten podvodník po sobě nechal docela dost věcí - bankovní účet , tel.číslo , adresu i ten email na který jsem posílal doklady před půl rokem jen nemohu příjít na to jak se ten podpis ověřil , originální OP jsem nikdy neztratil tak to musel jít na pobočku pošty jen s tím co si vytiskt s PC .

děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Podejte trestní oznámení.

ladaadal*
hodnocení

1x

Když opominu fakt, jak někdo může vylákat doklady totožnosti a osobní údaje mailem, tak každopádně ihned podat trestní oznámení na neznámého pachatele a doufat, že ho dohledají přes účet nebo něco podobného.

sarka71
hodnocení

0x

Vy jste si zavařil, že ani nevíte jak! Jelikož jste nikde oficiálně nenahlásil ztrátu dokladů a přesto v ten čas byla na vaše doklady vydána půjčka, musíte to uhrát na jednu jedinou věc a tou je, že banka správně neověřila člověka, který se vydával za vás!

artik*
hodnocení

0x

tak to máte pěknou smůlu , protože , že se to takle stalo nikdy nedokážete .

sebod*

artik. Proč myslíte, že to ten dotyčný nedokáže? Já vím, že obdobných případů, kdy někdo platí za někoho jiného je plno. Ale třeba podle podpisu na smlouvě apod. se pozná, že to tazatel nepodepsal, nebo ne?

david0027*
hodnocení

Ano ,souhlasím že jsem neměl nikomu posílat emailem doklady ale v té době jsem toho o internetových podvodech moc nevěděl a navíc jsem si myslel že si vzít půjčku na někoho cizího je nemožné .

Ta půjčka je u nebankovní společnosti která dává půjčky do 20.000 kč .

Neví někdo z vás jak je možné že si někdo cizí a ještě k tomu jen s kopií OP ověřilmůj podpis ,a může policie dohledat toho člověka co si ten můj podpis ověřil? Můžu nějak použít ty falešné výplatní pásky můj prospěch?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]