Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
Vlastní vinou jsem se dostal do nepřijemné situace . Asi před půl rokem jeden podvodník přes email ze mě šikovným způsobem vylákal doklady totožnosti a teď mám na krku půjčku kterou jsem si nebral ani o té firmě u které mám tu "půjčku" jsem nikdy neslyšel , od firmy jsem si zažádal o všechny podklady které byly použity při vyřízení půjčky , do týdne mi všechno přišlo . V těch podkladech byli 3 výplatní pásky na mé jméno u firmy kde jsem nikdy nepracoval , telefonní číslo u kterého bylo napsáno že je to tel. kontakt na mě ale přitom tohle číslo vůbec neznám , dvě adresy jedna adresa kterou mám napsanou na op ke mě domů a druhá adresa u který bylo napsáno moje jméno ale nikdy jsem tam nebydlel , číslo bankovního účtu na který byla odeslána půjčka , můj podpis který se někdo snažil napodobit ale stejně tam byli moc prohýbaná písmena a dokonce ověřený můj podpis z pošty v praze a přitom jsem v praze nebyl už asi 5 let , v ověřeném podpisu je jméno pracovnice co to ověření dělala , datum i kulaté razítko na kterém je napsáno jen čeká pošta , S.P. , znak lva a 3 číslice . Chci se vás zeptat jak mám při takovém velkém podvodu postupovat , mám jít podat trestné oznámení nebo jít za pravníkem , tohle jsem nikdy neřeši ani se o to nikdy nezajímal , ale myslím že ten podvodník po sobě nechal docela dost věcí - bankovní účet , tel.číslo , adresu i ten email na který jsem posílal doklady před půl rokem jen nemohu příjít na to jak se ten podpis ověřil , originální OP jsem nikdy neztratil tak to musel jít na pobočku pošty jen s tím co si vytiskt s PC .
děkuji
Ano ,souhlasím že jsem neměl nikomu posílat emailem doklady ale v té době jsem toho o internetových podvodech moc nevěděl a navíc jsem si myslel že si vzít půjčku na někoho cizího je nemožné .
Ta půjčka je u nebankovní společnosti která dává půjčky do 20.000 kč .
Neví někdo z vás jak je možné že si někdo cizí a ještě k tomu jen s kopií OP ověřilmůj podpis ,a může policie dohledat toho člověka co si ten můj podpis ověřil? Můžu nějak použít ty falešné výplatní pásky můj prospěch?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.