Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ředění kyseliny

Od: petrapuncova odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, ráda bych si naředila kyselinu salicylovou, určenou ke kloktání v dutině ústní. Chci se zeptat, čím ředit, aby se nezměnila kvalita přípravku, například v tom smyslu, že by se tvořily sedliny nebo se přípravek kalil. Napadla mě destilovaná voda pro potravinářské účely. Souhlasíte nebo máte jiný názor? Čím obecně kvalitně ředit koncentraci jakékoliv kyseliny, aby neztrácela výše zmíněné kvalitativní znaky. Díky za relevantní reakce.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mowla*
hodnocení

0x

Potravinářská destilka je dobrá volba - sedliny (zkalení) jsou tvořeny vysráženými minerály obsaženými v běžné vodě, v destilce obsaženy nejsou.

Obecně se kyseliny ředí právě destilovanou vodou, pro potravinářské účely destilovanou vodou v potravinářské kvalitě.

Vždy lít kyselinu do vody - nikdy naopak. - miro

jabraka*

Miro,tato kyselina je ovšem krystalická látka.Organická,velmi slabá.Asi se bez rozředění neobejde.Ale není nutná destilka,je možné použít jakoukoliv pitnou vodu,spíše měkkou.Taková je k dispozici ve středočeské pitné vodě,také zvané Želivka.

JABRAKA

Dík za poučení - miro

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]