Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych si naředila kyselinu salicylovou, určenou ke kloktání v dutině ústní. Chci se zeptat, čím ředit, aby se nezměnila kvalita přípravku, například v tom smyslu, že by se tvořily sedliny nebo se přípravek kalil. Napadla mě destilovaná voda pro potravinářské účely. Souhlasíte nebo máte jiný názor? Čím obecně kvalitně ředit koncentraci jakékoliv kyseliny, aby neztrácela výše zmíněné kvalitativní znaky. Díky za relevantní reakce.
Potravinářská destilka je dobrá volba - sedliny (zkalení) jsou tvořeny vysráženými minerály obsaženými v běžné vodě, v destilce obsaženy nejsou.
Obecně se kyseliny ředí právě destilovanou vodou, pro potravinářské účely destilovanou vodou v potravinářské kvalitě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.