Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ignorace bývalého a společní přátelé

Od: aalicee* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se poptat na nějakou radu ohledně toho, jak se vyrovnat s tím, že pro bývalého partnera nemám cenu ani jako člověk. (nevím jak jinak to přesně formulovat.)

Bývalý přítel mě uháněl něco kolem 3/4 roku. No, uháněl, když jsme byli na nějaké společné akci, tak po mě vždycky pokukoval, flirtoval se mnou, pak se i ozval. Já to ze začátku brala tak,že z nás můžou být dobří kamarádi, na vztah jsem nemyslela. Po nějaké době jsme spolu začali chodit.

Myslím, že jsem byla jeho úplně první vztah, myslím takový ten, do kterého jdete s tím, že chcete, aby to bylo navážno- aspoň on to dost vážně bral. PO třech měsících, kdy to fungovalo, i když jsem cítila, že bych potřebovala, aby se mi víc citově otevřel (i když teď zpětně vím, že mě si pustil nejvíc k tělu, jak to jenom jde), jsem na něj stále netlačila, jenom jsem mu naznačila, co bych si přála. Po tomto našem hovoru se stáhl, nekomunikoval a poměrně slušně, ale dost chladně (měla jsem a pocit, že jsem pro něj otravná, příěž atd.) se se mnou rozešel.

Problém je, že jsme oba vysokoškoláci (23,22) a máme spolu dost známých a kamarádů společných, s těmi jsme jezdili na všechny akce. Já se s ním nijak nekontakuju i když mám pořád pocit, že i přesto, jak je to s ním komplikované, je to první partner, který mi sedl jako "člověk". Po rozchodu, který se stal před 2mi měsíci, jsem ho neodprošovala, nestíhala, dala jsem mu prostor a doufala, že se to buď dá dohromady, až mě uvidí nebo že se spolu budeme moct aspoň normálně bavit, ale teď si tím nejsem tak úplně jistá. nedávno měl narozeniny, tak jsem mu popřála (prostřednictvím zprávy, byl to první kontakt od rozchodu) a ani nepoděkoval, prostě mě úplně zazdil, což mě nejen mrzelo, ale i vytočilo. Protože ve chvíli, kdy tvrdí, že nemá problém být se mnou někde, mi tohle příjde skutečně vrchol ignorance a neomalenosti.

Mám jet teď s naší partou lyžovat, on tam také bude. Jemu je podle jeho slov jedno, že tam pojedu, společným kamarádům řekl, že ten rozchod je o tom, že si v sobě musí něco vyřešit, se mnou to nemá nic společného. Nechápu, jak se ke mě může tak nepříjemně chovat- jako by mu čistě jenom má přítomnost vadila a zároveň tvrdit, že je mu jedno, když spolu někde budeme.

Co mám dělat? Nechci se vzdát přátel a s ním bych chtěla být v kontaktu, protože si ho vážím a jako člověk je dobrý. Ale tu ignoraci, kterou si nezasloužím, vážně nesnesu. A poslední dobou vážně uvažiji o jeho duševním zdraví.

Moc děkuju za odpověď a hezký den

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

astar*
hodnocení

2x

Podle mě byste si především měla ujasnit, co vlastně chcete.

S bývalým přítelem jste nekomunikovala, ale naštvalo Vás, když vám neodpověděl na zprávu.

Vaše tvrzení "jako by mu čistě jenom má přítomnost vadila a zároveň tvrdit, že je mu jedno, když spolu někde budeme." nemá logiku. To, že pojedete společně na hory jemu (podle jeho slov) nevadí, Vám očividně ano.

"s ním bych chtěla být v kontaktu" - zde je podle mě zakopán pes. Vy s ním v kontaktu být chcete, on nechce, nebo je mu to jedno. A to Vás asi štve.

aalicee*

Děkuji Vám oběma za odpověď.

Mám jasné, co chci- jezdit dál s partou na různé akce bez toho, aby jeden z nás dělal dusno. Já už to v sobě mám vyřešené, vím, že s ním problém nemám, ale aby tam on vysíla negativní energii a kazil tím ostatním náladu, to vážně nechci.

To tvrzení logiku nemá, ale přesně takto se choval a mně nebyl jasný způsob jeho uvažování- "říkám A, dělám B".

Ve finále to byl on, kdo namě udělal nějaké levoty, já se chovala vždy slušně.

"s ním být v kontaktu"- byli jsme dlouho přátelé, to je něco, co nesmažete, ráda bych se s ním dál vídala na společných akcí pro větší počet lidí a skutečně by mě mrzelo, kdyby se kvůli nám parta rozpadla :(

mowla*
hodnocení

0x

Možná z jeho strany nejde o ignoraci tebe, ale uzavření sebe - zažil jsem kdysi něco podobného.

Nedokáže se s tebou potkat ´normálně´, ale jen ´přes plot´, který si okolo sebe postavil proto, že kecá, když "tvrdí, že nemá problém být se mnou někde". Dej mu víc času a zkus přijmout, že jeho chování, které tebe zraňuje, je jeho sebeobranou, ne ´útokem´ na tebe nebo mstou vůči tobě. ;)
..."společným kamarádům řekl, že ten rozchod je o tom, že si v sobě musí něco vyřešit, se mnou to nemá nic společného"... - i tato skutečnost indikuje to, co jsem napsal výš - společným kamarádům tím řekl, že ty za nic nemůžeš, že jsi fajn - že problém má on.

Můžeš si s ním promluvit o svých pocitech - ale možná tím dosáhneš jen toho, že se ti začne vyhýbat, být tebou, pak ještě ´chvíli´ počkám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]