Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Denní režim - jak zlepšit?

Od: milanp® odpovědí: 3 změna:

Mám takový problém. :(Nedaří se mi srovnat režim tak, abych v rozumnou dobu chodil spát i vstával. Večer ponocuju do půlnoci, často i do jedné nebo dvou hodin v noci. Dřív neusnu. Pokud jdu do postele dřív, stejně se dvě hodiny jen tak převaluji. Druhý den pak dospávám do 11 hodiny. Jsem student(rozvrh mám spíše odpoledne), takže to tomu nevadí. Ale i tak...

Poraďte mi někdo, jak srovnat režim. Chtěl bych posunout spánek na 22hod a vstávat kolem 7 ráno.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

..."Chtěl bych posunout spánek "...
Tak to udělej! Žádná varianta, jak by to někdo udělal za tebe, neexistuje.
22:00 - vyčurat a spát. Budíka si nařiď na 6:30, aby sis před tou sedmou mohl ještě polebedit. Hned po ránu si ´naordinuj´ nějakou činnost - snídani, kondiční rozběh, štípání dřeva, cokoli, ale dodrž to, abys nepospával ´vsedě´ a aby tě přešla chuť hupnout zpět do pelechu.
No - a dodržuj to ´pár dnů´, režim se ti tím upraví.

hodnocení

2x

Někdo to tak má prostě nastaveno celý život. Na jiný režim si nezvykne a nedovede se s ním zžít. Lidé se tak řadí mezi tzv. sovy (vedou noční život, jsou čilí do noci a pozdě vstávají) nebo skřivany (ti to mají naopak - neponocují, chodí spát v určitou hodinu, ráno brzy vstávají a jsou odpočatí...Zkuste to postupně. Neponocovat, před spaním třeba procházka, abyste se unavil, pak sprcha a pořádně vyvětrat místnost. Není dobré usínat s hlavou plnou starostí. Stres má na usínání velký vliv. Takže před spaním to chce opravdu relax a vyčistit si hlavu.

hodnocení

2x

Na to spaní je dobré vzít si knihu. Je potřeba odstřihnout se od prožitého dne. Nemyslet a nepřemýšlet nad uplynulým. Knížka den uzavře a přesune do jiného světa, uvolní. Navodí pocit klidu, zruší konkrétní myšlenky. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]