Nejste přihlášen/a.
Já to stejné dělám se zády (páteří). Lehnu na záda a nohou prudce zarotuju kolem osy na protilehlou stranu. Praská to od kostrče až po lebku. Klouby bolet nebudou. Dělá to kloubní mazivo, tzv. synoviální tekutina, která se při prudším pohybu kloubu uvolní a to je provázeno zvukovým efektem. Je to opak toho, jako když praskne žvýkačka v ústech. Ale chápu, že se tenhle zvyk užívaný v nadměrném množství může někomu jevit protivným...
Já si naopak myslím, že vám to může uškodit a později se to projeví velmi. Tímhle natahováním a přetahováním přes normu, byť se jedná o milimetry, natahujete šlachy a úvazy a porušujete si tvar kloubního pouzdra. Podle toho, jak jste otázku zformuloval a napsal bez chyb, tak se domnívám, že žádný blbeček nejste. Prostě NECHEJTE TOHO
okamžitě to omez! 30x za den je fakt dost, dělala jsem to také a potom když jsem chtěla přestat bolely mě tak že jsem si je prostě křupnout musela, říká se že kdo si je křupe budou se u dobudoucna klepat ruce. a něco na tom bude-měla jsem spolužáka chodili jsme spolu na učiliště na číšníka.věčně si prokřupával prsty jinak si ho snad ani nepamatuju ale když přišlo na nošení talířů byl nahranej,tak se mu klepaly ruce že málem neudělal zkoušky ..
Já si lupu prsty, ne nějak moc, jenom tak zlehla, určitě ne 30x za den a problém s tím nemám. Taky ještě zápěstím, ale to mám z dob, kdy jsem byl profi kytarista. Jenom teda u pravačky, u levé by se mi to nikdy nepodařilo. Přes dvacet let poslouchám od známých, jak s tím budu mít problém a nic, takže dám ještě "odborníkům" dalších dvacet let šanci.
A ještě jednou zdůrazním: lupám si prsty relativně slabě, není problém dělat rány jako z děla, ale proč, že jo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.