Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám zájem o koupi pozemku, respektive o jeho vydražení v exek.řízení. Jedna z mnoha obav, kterou mám je ta, že původní vlastník může svůj pozemek před exekucí např. na 100let pronajmout za 1Kč někomu třetímu a já jako nový vlastník mám dle mých informací povinnost takovou nájemní smlouvu respektovat. Soudní exekutor samozřejmě nic takového nezjistil, v řízení neuvádí jako závadu, což podle mě nic nemění na tom, že pokud se někdy něco takového vyrojí, mám smůlu já, jako nový vlastník...
To mě evokuje k myšlence se s původním majitelem dohodnout ještě před dražbou o podobné smlouvě v můj prospěch Samozřejmě za úplatu) , což by moji dražitelskou pozici značně zvýhodnilo. Předpokládám, že majetek připravený do dražby pronajmout již nelze, muselo by jít tedy o smlouvu jaksi antidatovanou...
Co vy na to?
Není tedy možná existence nájemních smluv dražených nemovitostí zásadním problémem?
Dlužník dostal dozajisté dopis od exekutora, kde je upozorněn na to, že s nemovitostí NESMÍ nijak nakládat. To znamená - prodat ji, dát na ní věcné břemeno, pronajmout na 100 let. V případě, že by takto učinil je tento krok neplatný.
Nicméně se mi (nebo komukoli jinému) bude těžko prokazovat pravost smlouvy, která bude opatřena podpisy řekněme z roku 2005, tedy z roku, kdy po exekuci nebylo ani památky a bude hovořit třeba ne o 100, ale o 500 letech. Prokázat, že taková smlouva je antidatovaná bude zřejmě dost složité, zvlášť když ji kdejaký strejda ověnčený exekucemi za 20 tis v hotovosti rád podepíše a pravost potvrdí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.