Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se poradit. Mám dvě otázky.
1.) Pokud koupím zboží v zemi EU v jakékoliv částce, nebudu platit DPH ani clo?
2.) Jelikož jsem plátce DPH a počítám že bych tedy nemusela platit DPH za zakoupené zboží v zemích EU DPH, budu ho platit po prodeji zboží? příklad. kdybych koupila zboží za 100 000Kč a prodala jej za 120 000Kč?
Pokud bych měla platit DPH, kolik by to bylo?
Poradí mi nědo z Vás?
Předem moc děkuji
1) jestli jste plátce tak odpověď je - NE
2)nemůžete prodat dál zboží v ČR bez DPH . K nákupní ceně musíte vždy dát DPH + marži a pak máte cenu za kterou můžete prodat .
příklad - nákup z EU 100 000 ,- prodej podle vás 120 000,- odvod DPH 21% = 25 200,- a tohle vám zůstane 94800,-
příklad jak to má být nákup z EU 100 000 ,- , prodej 100 000,- x 21%DPH x marže = koncová cena pro zákazníka a z té se odvádí 21% DPH
doplněno 01.03.13 13:04:mam tam chybu - samozřejmě zaplatíte DPH 21% 21000,- a né 25200,- ( to jsem počítal procenta )
Zdravím ,
chtěla bych se zeptat, když nakupuji zboží z USA konkrétně obuv, tak si jej nechávám zaslat přes leteckou dopravu. hodnota zásilky je 800 000 Kč, k této částce připočtu náklady na dopravu cca 20 000Kč a tedy z 820 000 Kč vyměřím clo? Jsem plátce DPH! po přičtení cla k částce 820 000 Kč pak ještě zaplatím 21% DPH?
A za druhé, když budu prodávat, tak si pořizovací cenu navýšim o náklady a marži 40% a musím odvádět DPH?
1) odvedu DPH jen z té marže?
2) odvedu DPH z marže + rozpočtené náklady na 1Ks?
3) DPH neplatím, když jsem ho zaplatila už jednou?
Děkuji za odpověď )
Dobry den.
Ano, z obuvi vam vymeri clo. Clo s epohybuje vetsinou v rozmezi 8-16% z deklarovane ceny zbozi (vcetne dopravy). Vysi cla lze zjistit treba zde po zadani HS kodu obuvi a zeme puvodu. Boty zacinaji kodem 64 a zbytek doklikate.
Pri importu DPH neplatite. Zaplatite boty+dopravy+clo a hotovo. Pri prodeji je cena nasledujici (cena botu+marze+21% DPH. HDPH nasledne odvedete statu v ramci priznani.
Modelovy priklad. 1000 paru bot, cena vami uvedena, 16% clo
Nakupni cena: 820000*1.16=951 200,-
Prodejni cena: 951.2*1.4*1.21= 1598,-Kc s DPH. nasledne ve ctvrtleti odvedete DPH (267 Kc y paru)
Děkuji, to jsem potřebovala vědět.
Pokud objednávám třeba z Chiny a chtějí za zboží třeba celkekově 100 000Kč, je možné se s ními domluvit aby mi odečetli DPH -21% a prodali mi jej za 82600Kč nebo to nejde?
Jinak ještě to DPH tedy platit nebudu ani když je to ze státu mimo EU? A clo také už ne? Clo je vždycky nebo se mýlím?
Jsem plátce DPH.
Mockrát děkuji
Čína není evropská unie. Ze třetích zemí se platí dph nad 22eur a clo nad 150eur. U telefonů apod se clo neplatí. Platíte kupní cenu, číňan vám žádné clo ani daň neodpočítá, ale může vám na balíček napsat nižší cenu nebo "The gift”. Poštovné je zdarma, ale u dražšího zboží se vyplatí zaplatit za DHL. Nejen, že zboží máte do tří dnů doma, ale vyřídí za vás celní řízení a dph doplatíte kurýrovi při dodání zboží. V opačném případě to dělá česká pošta a mohou nastat tři situace:
1) Hodnota zásilky je nižší, než 22 Eur. Úředník po zhlédnutí rentgenu usoudí, že to je adekvátní cena a zásilka vám bude doručena
2) Hodnota zásilky je nižší jak 22 Eur, ale zásilka je přesto zadržena (neúplné doklady, cena podle tabulek neodpovídá obsahu, atd.). Platíte poplatek 96 Kč za dočasné uskladnění a musíte poskytnout potřebné dokumenty (faktura, výpis z účtu,...).
3) Hodnota zásilky vyšší než 22 Eur, platíte 96 Kč za uložení. Pokud podepíšete ČP plnou moc k vyřízení celního řízení, zaplatíte poplatek 180 Kč, doplatek DPH Vám pak přijde složenkou.
Toto s DHL odpadá. Celní řízení za vás vyřídí a vy jen kurýrovi doplatíte DPH při předání zásilky.
já bych raději našel někoho kdo to bude dělat za vás, neznáte ani základní věci pro podnikání . Jste opravdu plátce? ( přihlášeno na fin. úřadě k placení DPH? Kamaád si myslel , že je plátce DPH protože má DIČ ,ale to ještě neznamená ,že je plátce .
ZKusim to trosku rozvest.
Cinan nema potrebu vam neco snizovat o DPH. On prodava uz bez DPH a to je vetsinou konecna cena (resp. cena kterou jste si dohodli). A je to nezavisle jeaslti jste nebo nejste platce DPH.
Zalezi na typu dopravy, kteoru zvolite, popisu obe varianty.
1) Je toho malo a posle do postou (EMS). Zbozi prijde na celni sklad a vyzvou vas k dolozeni dokladu. Pokud jsteplatce DPH, tak zbozi proclite a dle celni sazby zaplatite clo a hotovo. To same je i v pripade DHL express - ti vetsinou vyridi celni rizeni za vas.
2) Zbozi je vicea poslete to jako cargo. Lodi nebo letadlem. Postup je podobny a dopravce vas v celnim rizeni zastoupi. Opet doplacite pouze clo.
Pote mate zbozi u sebe a muzete jej bud spotrebovat nebo poslat dal do obehu (prodat). Jestli zbozi spotrebujete, tak nid dalsiho neplatite. Kdyz prodavate, tak uz musite s pripoctenim DPH, ktere pote odvedete.
Poznakma. Kdyz clite na firmu, tak clo se urcuje vetsinou z ceny uvedene na fakture. Celnici obcas sice vlezou do zasilky, ale je to namatkove. Jak vam to pote sedne v ucetnictvi, je uz jina vec
Dobrý den,
děkuji moc z vysvětlení.
Tedy pro upřesnění, chápu to dobře zda je to takto? Jsem plátce DPH.
Objednám si zásilku vyšši jak 150EUR z Chiny, zapltím tedy pouze clo a zásilka mi dorazí.
Poté jak položky prodám zapltím státu DPH ano?
a.) Jak celníci budou vědět, že jsem plátce DPH, že ho nemusím platit?
b.) Pokud si objednám třeba 100 položek, a z toho 40 položek si nechám pro svou spotřebu je možné? Také nemusím platit DPH?
c.) Pokud mi Číňan napíše nižší cenu hodnoty balíku, musí mi to souhlasit s účetnictvím na účtě platba za balík?
Poté pokud bych prodal položky, vyplatí se to, že mi napsal na balík nižší pořizovací cenu, když poté zaplatím při prodeji vyšší DPH, jelikž by tím pádem marže byla vyšší?
Děkuji mockrát
Hodnota 150EUR pro vas neni podstatna jako platce DPH. Po prodani odvedete statu DPH, ano.
a). Celnici se to dozvi tak, ze mate zrizene cislo EORI. Je to identifikacni celni cislo a je stejen jako DIC. vydava ho celni urad. Je nutne o t zadat a vyrizeni trva chvilku a je myslim zdarma. Vice zde. Behem cleni predkladate celnikum kopii vaseho ZL, registraci k DPH a EORIcisla. Resp. to predklada za vas dopravce, pokud bude clit za Vas. On si od vas tyto dokumenty vyzada+plnou moc k zastoupeni v celnim rizeni.
b). DPH take platit nebudete. jenom z prodanych kusu. Je to stejne jako kdyz koupite zbozi z CR - zaplatite side DPH, ale pak si u spotrebovanych polozek narokujete jeho odpocet.
c). Do ucetnictvi vam pujde celni faktura od cinana, pres kterou se cli a jsou na ni vystavene celni dkumenty (ty musite mit tez v uctu). Jestli sedi hodnota faktury s vasim uctem neni problem celniku, ale Vas a resi se to pri kontrole z financniho uradu. Zalezi na kreativite ucetni, co vse dokaze a co ne.
Nizsi cena na fakture se vyplati pouze v pripade, ze clo je vysoke. Zalezi na typu zbozi, ale nejvyssi clo sem zaznamenal u bot (16.5%). DPH odvedete porad stejne, tedy 21% (ano, ciselne je rozdil, jestli DPH z 100 nebo z 1000). A DPH neodvadite z marze, ale z prodejni ceny, protoze cena zbozi pri prodeji=((cena za nakup+doprava)*clo+marze)+DPH.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.