Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc pri prepisu nemovitosti

Od: staryorel* odpovědí: 2 změna:

Dobry den,

chtel bych vas pozadat o radu.

Jsem v zahranici uz 12 let.

Pred casem jsem koupil v CR dum.

Veskere zalezitosti ohledem koupy domu vyrizoval muj otec.

Takze i dum je napsany na jeho jmeno s tim, ze po mem prichodu mi ho daruje.

Me bankovni ucty jsou take na jeho jmeno.

Zdravotni stav meho otce se ale prudce zhorsil, je po operaci.

Chctel bych se zeptat jake postupy bych mel zvolit kdyz bych chtel vsechno prepsat na sebe,

kdyz se prozatim nechci vratit do CR. Zda by postacovalo kdyby otec napsal zavet?

Dekuju a preju peknej den.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

účty zablokují, pokud neskončí právoplatné dědické řízení. Nemovitost zřejmě zdědíte vy, pokud se nenajdou i další dědicové. Závěť to moc nezmění, pokud jste a budete jeden dědic.

jabraka*
hodnocení

0x

Předpoklad je české občanství.Otec s tebou sepíše darovací smlouvu,kde budou sepsány osobní záležitosti obou.Pak musí být soudní odhad od státního odhadce nemovitostí.Všechny listiny musí být podepsány ověřenými podpisy.V popisu nemovitosti musí být výpis z katastru nemovitostí.Ve smlouvě musí být popis nemovitosti přesně podle výpisu.Po zápisu do katastru nemovitostí zbude ten nejradostnější úkon,přiznání daně.Naštěstí je při darování z otce na syna nulová.

Tu závěť bych ti nedoporučoval,je to dosti velké omezení.Na patřičných úřadech si doplň detaily.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]