Nejste přihlášen/a.
Má o 8 let mladší sestra se od dětství projevovala značně sobecky, vše musela mít a vymáhala si to řevem, válela se po zemi, kopala kolem sebe, dokud se jí nevyhovělo. Otec ji ale rozmazloval a nazýval ji "nekrásnějším mimínečkem", i ve věku dospívání. Ona se vždy vyjadřovala velmi hrubě, škrábala do krve a ráda se rvala. Také s otcem. Dokonce ho jednou tak praštila, že padl hlavou na hranu kovové kliky a poté smutně řekl, že ho mohla i zabít. Přesto ji zbožňoval a vše jí trpěl. Matka i ostatní rodina z toho byli v šoku a matka se k tomu vyjádřila: "Je to divný dítě, je jako dřevo, zájem má hlavně o jídlo a na tu tatíčkovu úchylnou, opičí lásku jednou doplatí!" Otec ji vodil do cukrárny, ve všem měla přednost. Vůči mně se chovala nenávistně, dělala mi naschvály, tajně nosila i roztrhala mé oblečení a mezi lidmi mě ošklivě pomlouvala. Často na mne pokřikovala: "Mrcho, sv..., chcípni, já tě strašně nenávidím!" Ta její nenávist určitě pramenila z toho, že rodiče měli poměrně slušný majetek a ona byla nesmírně materialisticky založená, nechtěla se dělit, vždy chtěla všechno jen pro sebe a bohužel otec ji v to podporoval. Jednou jsem přijela do domu za babičkou a sháněla jsem "Borovou vodu". Podala mi lahvičku s červenou nálepkou Borová voda. Jenže uvnitř byl 40% peroxid vodíku, který ona tehdy používala k odbarvování na blond. Vykapala jsem oko, ale prudká bolest, přestala jsem vidět a oko se zalilo krví. Odvezli mě do nemocnice... Brzy poté mi sdělila: "To bylo varování, jestli sem ještě polezeš, bude to ještě horší!"
Protože si neuměla nikoho najít, dohodila jí kolegyně muže. Ten se otci vůbec nelíbil. Oznámil jí, že to má hned ukončit. Kromě výstředního chování, dlouhých vlasů a silných brýlí byl nemocný a jeho matka zemřela ve 40 letech. Tvrdila, že se rozešli, ale po čase jednoho dne řekla, že na zítra má zařízenou svatbu. Otec se s tím mužem brzy pohádal a již nikdy, až do jeho smrti (zemřel brzy, jako jeho matka) s ním nekomunikoval.
Sestra se brzy po svatbě porvala s otcem, vyházela jeho milované knihy z okna a násilně se nastěhovala do domu naší matky. Hned potom si ke mně rodiče přijeli na ni stěžovat a plakali: "Je to hrozný, museli jsme k tomu mlčet, nechtěli jsme mít ostudu před lidmi."
Ze sestry se brzy stala chudá vdova se dvěma kluky. Začala dolézat za otcem a naříkat na nedostatek financí. Chodila si k němu pro peníze. Otec, který s ní mnoho let nemluvil, na vše zapomněl.
Dva roky po smrti manžela sestry zemřela naše matka. Poté se objevily na notářství falešná závěť (vše ve prospěch sestry, falešní svědkové - přítelkyně s manželem) a falešná listina o vydědění mé osoby. Když byla provedená expertíza a zjištěno, že jsou listiny falešné, sestra zuřila, že prý mě i otec nenávidí a proklíná. Zakázala mi styk s otcem a že navždy sbohem a nikdy ho nemám ani volat. Popouzela otce proti mě... Po 9 letech otec zemřel a nezbylo po něm vůbec nic. Za života jí daroval svůj pražský byt, který v r. 2011 prodala za víc než 2 miliony, vylákala z něho cennou sbírku známek, celoživotní úspory. Já dodnes nemám nic. (Mám 3 děti)
Hodila mi papírovou tašku s mými starými fotkami, které vyházela z alb. Před lidmi na mě opakovaně řve, aby mě neposlouchali a nebrali vážně, že jsem blázem, že už mě dávno měla nechat zavřít do ústavu a nechat zbavit svéprávnosti a že už to co nejdřív udělá. (Gaunerské praktiky) Lže, vše otočí proti mně, cítí ke mně nesmírnou zlobu a nenávist. Její výraz vypadá jako zlé ženy, čarodějnice z pohádky...
Tak mě připravila podvody a podrazy úplně o vše po mých předcích a ještě mi dělá ostudu a neustále opakuje znovu totéž, že mě dá zavřít do ústavu a zbavit svéprávnosti. Vždycky byla líná, do práce chodila jen na 4 hodiny, často byla dlouhodobě nemocná a nechala se litovat okolím. Tohle v naší rodině nemá obdoby.
Já jsem léta vykonávala paralelně 2-4 zaměstnání, když jsem nechtěla, aby mé děti žily v nedostatku. Ale nikdy bych si nedovolila parazitovat na otci.
Když zahynuli při nehodě naši dva příbuzní a zbyly po nich 3 malé děti, řekla, že těm dětem hrozně závidí, ty peníze, co děti dostaly v dolarech z pojistky za 2 osoby...
Zajímal by mě názor a rada, co s takovým podivným tvorem? Lenka
Neříkám,že je to blábol,ikdyž,,...nechce se ani věřit,že si vůbec někdo tohle všechno nechá od druhého líbit! Lituji tu paní helušku,ale opravdu to vše nasvědčuje o hodně labilním člověku.Bránila bych se ,,zuby,nehty,,a nenechala si od nikoho,,kálet na hlavu,,!Hold,každý svého štěstí strůjce.
Smutný příběh, bohužel příbuzné si nevybíráme. Asi bych se od podobného "člověka" snažil držet co nejdál, pokud by to šlo, jinak bych ho totálně ignoroval.
mazec,krev se mi pění ...na hrubý pytel hrubá záplata,asi bych za doprovodu nějakého týpka zprostředkoval poslední setkání,kde bych důrazně té bestiii vysvětlil,ˇať tě nechá na pokoji,jinak bude zle,poté přerušil veškerý kontakt,prostě ji vymyzal ze svého života a pokud by byla možnost,odstěhovat se co nejdále od ní.
Dobrý den. Lenko, takové lidi jen politovat, jak jsou ubozí...A jejich jedovatý jazyk ignorovat. Zbavit svéprávnosti Vás ona nemůže a je hloupá, že toto vůbec vykřikuje. Je to smutné, je to Vaše sestra, měly byste se být blízké a být rády, že jedna druhou máte... Ale někde se to prostě nepovede a skutečnost je taková, že lidé v rodině k sobě mají často dál, než naprosto cizí lidé...Co už s takovým člověkem naděláte? Nic, přehlížet a vypustit ze života. Nenechat si drásat nervy, protože za to vůbec nestojí. To je můj názor, Vám přeji pěkný život a bez zbytečného trápení.
doplněno 28.02.13 19:41:PS: Co z toho má být? Oč se to snažíte? Detektivka, horror, červená knihovna...?
doplněno 28.02.13 19:44: Tu pasáž s borovou vodou bych tam nedávala vůbec...
Milá Lenko, nikdo z nás není celý černý ani celý bílý. I nejhodnější člověk má nějakou horší vlastnost, i ten největší darebák má aspoń jednu kladnou. Váš dopis je moc smutný, přesto z něj cítím zaujatost z Vaší strany. To jste se neměly rády ani jako děti, nehrály jste si na písku a s panenkami? Nemá třeba sestra ráda zvířata, když už nemá ráda lidi? To na ní opravdu nenajdete ani jednu vlastnost dobrou?
Víte, poznala jsem za život hodně lidských charakterů, ale nikdo nebyl jen jednostranně špatný a zlý. Proto mi to připadá jako z románu E. A. Poea. Nebo zlá sestra Dora z Popelky.
Přesto bych s takovým člověkem ve své blízkosti žít nechtěla. Na nápravu je jistě už pozdě.
Vypadá to, že žijete někde blízko sebe, když na Vás sestra řve před lidmi, pomlouvá Vás po okolí. Můžete udělat jediné, odstěhovat se od ní co nejdál, třeba ze západních Čech na Moravu či opačně a přerušit s ní veškeré styky. Jen tak se od ní očistíte. Ona sama nezůstane, má své 2 syny a Vy budete moci konečně svobodněji dýchat. Nezůstávejte nadále v její blízkosti a nebuďte terčem jejích špatných nálad. To není Vaše povinnost. Seberte se a pryč. Co vlastně čekáte, že se změní, když jste v její blízkosti a trpíte pořád stejně? Jaga.
Dobrý den, děkuji za váš příspěvek. Asi jsem se špatně vyjádřila. Se sestrou se nestýkám, bydlím s manželem a dětmi na opačném konci Prahy než ona. Ona ve mně vidí póvl, zneužívá mé slušnosti i lability, jsem přecitlivělá a hned se hroutím, nevěřím si, mé sebevědomí bylo vždy na nule, což je následek toho, jak se sestra a otec ke mně ošklivě chovali. Chtěla mě dovést k nervovému zhroucení. Dle ní jsem cvok, kterého (aby se nemohl bránit proti jejímu podvodu!) pomlouvá a to tím nejhorším způsobem. To s oblibou dělá od dětství. Myslím, že trpěla mindráky a chováním plným nenávisti a zloby to kompenzovala. A mě brala jako soka. Ale když jsme se sešly při řešení dědictví, tak mě tam velmi zle napadala a psala o mně pomlouvačné dopisy, plné výmyslů a lží, kterými se snažila mě diskreditovat, aby mě nikdo nebral vážně a hlavně, aby odvedla pozornost od podvodu s falešnou závětí. Nejprve mi záviděla, že mě maminka, babička a ostatní rodina měla radši, protože ona pro svoji hrubost a nesnášenlivost neměla v rodině oblibu. Měla přezdívku "nesnesitelný spratek". Otec ji rozmazloval a nazýval nejkrásnějším ... Taky záviděla, že jsem byla štíhlejší. Připomíná Marušu z Mrazíka a má ještě víc zlý výraz. Donekonečna se od ní ponižovat nenechám a mlčet taky už nebudu. To jsem dělávala a takhle to dopadlo. Expertíza prokázala padělání. Právě proto tak zuří, věc je stále u soudu. Dům po matce okupuje, tam mi zakázala jezdit a zastrašuje mě, jestli se tam objevím, dá mě odvézt do blázince a zbavit svéprávnosti (což je vydírání a v podstatě nesmysl), kam ovšem patří spíš ona. Nejhorší bylo, že otec byl na její straně a dva proti jedné je špatné. Začal mě nenávidět, že jsem neakceptovala podvod a za trest ještě za života jí dal svůj byt, úspory, prostě vše... To mi přijde podlé a nespravedlivé. Sestra si to všude zaplatila a já s tím asi nic nesvedu. Neboť korupce u nás... Matka mi svěřila, ještě když žila, že sestra se chlubila, jak udržuje kontakt s o 20 let starší kolegyní (nyní v důchodu) a po té bezdětné paní, manželce podnikatele z autoservisu bude jednou dědit. (Suplovala jí dceru, často za ní dojížděla, což rodiče kritizovali, že jí byla přednější než rodina). Paní má luxusní chatu a v restitucích získala za několik milionů. Sestra je hodně materialisticky založená. Vztahy pěstuje pouze účelové. To já jsem proti ní jak slepý kotě. Jen mě dnes mrzí, že jsem si od ní dřív nechala všechno líbit, ke všemu jsem mlčela, nějak jsem si myslela, že si to zasloužím, že to tak má být. A to proto, že otec ji podporoval s tím, že je mladší a já jí musím ve všem ustoupit. Tak si dělala, co chtěla, on se jí zastával a ona si vždycky všechno násilím vynutila. A to s ní rostlo, za podpory tatíčka. Tak ono to všechno snad ani jinak dopadnout nemohlo...
Zdraví Lenka
Nalkaždém zlu je něco pozitivního. Nejhorší máte za sebou. Nemusíte se sestrou udržovat žádný styk, nežijete společně, dědictví za vás rozhodne soud. Přijměte výsledek dědictví jaký bude, přestaňte se v tom šťourat, život není spravedlivý a vy jej nezměníte. Máte svou rodinu, věnujte se jí, vygumujte sestru z hlavy a bude vám hej. Ubližujete sama sobě a NIC nezměníte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.