Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horské slunce na zahřátí zad?

Od: kolja odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Přítelkyni bolí záda. Doktorka ji předepsala kapky Tramabene. Máme doma horské slunko. Mohou se použít infračervené paprsky na nahřátí zad a zmírnění bolestí? Když tak v jakých dávkách během dne? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych to nedělala. Nikdy není úplně jasné, co je dobře. Jestli nahřát nebo zchladit. Se zády se morduji půl života a vím, že nejlépe je sníst prášky a buď: A) počkat, až to přejde samo B) pověsit se. A to tak, že na hrazdu a když není k dispozici, tak za ruce, zády ke dveřím, pomalu krčit kolena. Páteř se natáhne a jestli se jedná o nějaký posun mezi obratli, ten má možnost nepravit se a dostat se zpět na místo.;) Záleží však na tom, co se stalo, jaká je diagnoza. Jsou i nějaké uvolňovací cviky, ty najdete u stredy Gůgla, ty se však provádějí jen do pocitu bolesti. Přes bolest ne. *jasne* Takže prášky proti bolesti, ať svalstvo kolem páteře není v křeči a tím nedrží a nedovolí nápravu. A v klidu počkat, až to přejde. Pak se podívat po rehabilitaci. Ta v akutních případech není moc platná.

doplněno 28.02.13 07:09:

. . . pověsit se na horní hranu dveří za ruce. :D

babkazov:souhlaím,přesně tak to je*palec**palec*

michaltopic*
hodnocení

0x

Já bych se toho nebál *slunce*

hodnocení

0x

Suchého tepla bych se nebál. Nemusí to být ani infra z horského slunce, stejně poslouží třeba termofor s teplou vodou. Teplo rovněž uvolňuje svaly. Četnost a velikost "dávek" asi nebude podstatná (tak, aby to nebylo nepříjemné), nic by se ale nemělo přehánět. Ovšem jestli to pomůže závisí na tom, proč záda bolí. Prášky volím, až když nic jiného nepomáhá, ovšem když je předepíše doktor, tak bych mu věřil.

magdon, mám v nejbližší rodině dvě fyzioterapeutky. Ty, když zjistily, že se vyhýbám práškům, protože jich beru už dost jiných a bojím se o trávení, vysvětlily mi, že drobné svalstvo kolem páteře neovládáme vůli. A právě ono je z té bolesti ve spasmu, křeči, zpevní a pevně drží páteř. Tedy i s tím špatným postavením, s drobným posunem, který vyvolává bolest. A to se nemůže napravit a zůstává a přetrvává. Jakmile bolest, díky práškům, ustoupí, drobné sválky se uvolní a dovolí posuny zpět, na správné místo. ;) Proto se někdy, občas stane, že se pohnete, kýchnete, špatně šlápnete, uvolníte páteř vlastní vahou pověšením a ten posun se napraví, všechno se vrátí do správné pozice. A je klid. Tedy je potřeba poslechnout dr. a prášky jíst.

Ale jo, vždyť jsem napsal, že pokud prášky předepíše doktor, tak je brát. Myslel jsem to tak, že není dobré si při nějaké bolesti (u které většinou ani neznáte příčinu) hned brát "nějaký" prášek proti bolesti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]