Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s dočasným zubním můstkem? Pravděpobně mi bude vytržena jedna stolička. Nejraději bych to řešil implantátem, ale to je nad moje finanční studentské možnosti. Zase se mi nechce kvůli klasickému můstku zničit zbroušením okolní zdravé zuby. Ideální řešení by byl nějaký dočasný můstek než si budu moci dovolit implantát. Našel jsem něco o lepených a tzv. inlay můstcích, ale nic moc o zkušenostech nebo cenách. Nevíte o tom někdo něco?
Brousit zuby kvůli můstku je opravdu blbost. O dočasném řešení s vytrženým zubem jsem neslyšel. Je možnost navrtat a usadit do zbytku zubu 4 kovové hroty na které se potom nasadí korunka. Nevím jak se tomu přesně říká.
Implantát stoličky s titanovým hrotem vyjde u slušného zubaře na 15 tisíc, to není tak moc, dá se na to našetřit i když je člověk student. Naprostým základem je mít kvalitního zubaře. Dnes je plno zubařů hrozných lemplů, kteří prvně člověku rozvrtají a zničí zuby a potom mají ještě tu drzost si říct o 30 tisíc za implantát. I kvalitní provedení implantátu je věda - od lempla to může začít klidně hnisat a šroub nevroste. Přeji hodně štěstí.
Tento broblém se stoličkou, která bolela jak čert jsem řešila teď, takže mám aktuální info.Taktéž nejsem v situaci, kdy bych si mohla dopřát něco drahého.Zubař mi stoličku po vyšetření nedoporučil vytrhnout, že má docela dost důležitou funkci, je to "kousací" zub a jejím vytržením se můžou "rozlézt" zuby přední.Takže po řádném rentgenu, následovalo umrtvení nervů v zubu a následné poléčení kanálků, to jsem platila 1200,-. Potom otisky, následovalo nasazení kovového hrotu, to jsem platila 1600,-. Znovu otisky a teď čekám, až sestra zavolá, že mám hotovou provizorní bílou korunku, která je tak na cca 2 roky a je plně hrazena pojišťovnou.Za dva roky až na tom budu finančně lépe, tak si dám korunku dražší, půjde už jen o korunku, kovový hrot a základ poléčených kanálků mi zůstane.Takže základ mám dobrý a "fasáda" kvalitní bude, až na ní bude :o)
Chce to si předem se zubařem popovídat a probrat možné varianty, je jasné, že nabídne nejdříve nejdražší možnost.Já mu prostě na férovku řekla, jak se věci mají a že mám finanční limit za který nemůžu jít.
Tak s tímhle souhlasím. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, trvá to déle než můstek, ale pokud rentgen (je nutný!) neukáže nejaký problém na kořeni zubu nebo váček pod ním, je to nejrozumnější způsob řešení a nemusí se kvůli tomu nijak devastovat zdravé zuby - ty už nedorostou.
To je pravda, tato varianta kterou výše popisuji, trvá déle, poléčení kanálků, potom otisky, výroba hrotu, vsazení do kořene zubu, znovu otisky a výroba bílé "fasády". Mě ale to čekání ani nevadí, důležité, že zub je zachráněn, nebolí a navíc to, že se to dělá na etapy, tak se i na etapy platí, tak vznikne prostor, dát peníze dohromady a není to výdaj z jedné mzdy.
Ještě rada, opravdu se nebát nebo nestydět říct zubaři na férovku, jaký finanční limit si můžete dovolit. Vždyť přeci né každý pacient má k dispozici "naditou peněženku", dobrý zubař svému pacientovi pak může poradit a nabídnout různé kombinace a varianty, zvláště pokud jste jeho pacient.
Doplňuji a upřesňuji, byla jsem si u zubaře pro korunku a na pojišťovnu jde pouze korunka ve stříbrném provedení.Na stoličce, která je vzadu, to není zase tak vidět, takže jí mám dočasně a za pár týdnů, jen co našetřím 3tis. tak si nechám metalokeramickou korunku - bílou.Je to k naštvání, myslela jsem, že bude bílá tato, ale co nadělám, musím počkat, až na ní dám dohromady finance.
Zde dávám typy korunek zuby.cz/...
On by právě měl existovat nějaký lepený můstek. Nějaká dočasná náhrada se dává i před implantátem, protože někdy nelze použit implantát hned po vytržení. Bohužel s těmi zubaři je to těžké, moje zubařka je sice levná, ale ten výsledek tomu celkem odpovídá. Na implantát bych šel jinam, v okolí je jeden odborník.
Jestli je zubař levný nebo drahý, to o jeho kvalitě většinou nevypovídá. Jde spíš o to, kolik má pacientů. Když přijdete a nikdo tam není, asi nebude moc dobrý. Ten kvalitní většinou už žádné další pacienty nebere, leda tak členy rodin a díky tomu, že má větší praxi, je naděje, že třeba ten implantát nepodělá. Ale zase může mít míň času díky velké vytíženosti a dlouhé objednací lhůty.
Taky by se měl zubař vzdělávat a nelpět na zastaralých postupech - třaba že odmítne používat moderní fotokompozity a cpe do zubů nekvalitní amalgam a čeká, kdy zub praskne. Možná jít za nějakým, který má dobré reference na plánovaný typ zákroku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.