Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobírka platba na účet

Od: misser odpovědí: 7 změna:

Objednal jsem si iphone 4S 16gb na dobírku a druhá strana mi napsala,že chce peníze při dobírce poslat na účet.Vůbec nevím,že se při dobírce dá platit na účet,proto nechápu smysl :D. Ty peníze dám hotově a pošta je převede,nebo je platim na přímo na poště na TEN účet?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

musíte mít dobírkovou složenku typu "A"tzv.na účet

ceskaposta.cz/...

doplněno 27.02.13 15:26:

zde je to uvedeno

pokud mi nevěříte poraďte se na přepážce

má-li být dobírková částka připsána na účet odesílatele, jeho bankovní spojení (číslo účtu, kód banky);

hodnocení

0x

Dobírka je jedna věc a platba na účet druhá.

doplněno 27.02.13 15:22:

A kde tu složenku vezme? Přijde mu dobírka, zaplatí a složenku ani neuvidí.

uska*

ringo má pravdu. Záleží na odesílateli jakou vypsanou složenku dodá poště při odesílání balíku na dobírku. Má na výběr buď dobírka v hotovosti a nebo dobírka na účet. Příjemce složenku fakt ani neuvidí. Podle typu složenky pošta dodá odesílateli peníze buď v hotovost a nebo mu je zašle na účet.

olaf71*
hodnocení

0x

tak at si na tu dobírkovou složenku napíše příjemce dobírkové částky svoje číslo účtu. vy s tím nemáte nic společného. při převzetí zboží zapaltíte hotově a pošta peníze poukáže tam kam si přeje příjemce. ten prodejce asi nikdy neviděl dobírkovou složenku

artik*
hodnocení

0x

hlavně neplať nic předem

martinaa*

Artiku, proč zas taková nesmyslná rada? Za poslední rok jsem si z internetu objednala vcelku hodně věcí a většinu jsem platila předem. A to nejen z obchodu, ale i od soukromého prodejce na aukru, mimibazaru apod. Všechny věci mám doma v pořádku i přesto, že jsem platila předem. Stejně jako já odesílám balíčky až poté, co mi dorazí peníze. Je to zcela standartní postup.

Prodejce se v 98% dá předem prověřit z hodnocení, komentářů. Pokud člověk pečlivě vybírá, není se čeho bát.

doplněno 27.02.13 16:12:

Myslíte, že mně to nějaký prodejce učil?:) Také mi přišlo jen potvrzení o koupi spolu s údaji k platbě.

doplněno 27.02.13 16:13:

Samozřejmě k platbě na účet, který snad každý prodejce vyžaduje...

doplněno 27.02.13 16:20:

A safra, já to pochopila úplně špatně:( Tak to beru zpět a moc se omlouvám*zed*

Tazateli, nebyl by odkaz na toho prodejce/koupi?

artik*

to ano , ale když mu prodejce nedokáže říc jak to má pořádně platit tak je na tom něco divného .

doplněno 27.02.13 16:17:

přečtěte si co mu prodejce napsal , mluvilo se o poslání dobírkou na účet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]