Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bez předchozího poranění se manželovi podebral palec u nohy . Po heřmánkové koupeli vytekl hnis, ale palec je stále bolestivý.
Nevím jestli je heřmánek v tomto případě na místě.
Nemáte radu, jak mu mohu palec ošetřit doma, aniž by zatím musel k lékaři
Díky za Vaše rady
Záleží na Vás, jak se rozhodnete. Já jsem měla podobný problém s palcem na ruce, děsně to bolelo a navíc to bylo na pravačce. Na radu kamarádky jsem si koupila řepíkový čaj a ze zchladlého čaje jsem si dělala obklady - asi 3x denně. Nedám na něj dopustit, učinkovalo to úplně zázračně (ona to měla také vyzkoušené). Mám čaj před sebou a na krabičce doporučují: zevně při lehkých zánětech dutiny ústní a při lehkých zánětlivých onemocnění kůže. A to už jsem se tímhle čajem vyléčila dvakrát. Určitě tento čaj nemůže ublížit.
A určitě mezi tím, jak píše dusatka, zasypávala bych to třeba Septonexem - v lékárně jistě poradí.
Já tak zcela nesouhlasím se dvěma předchozími odpověďmi, řešila jsem toto před lety u syna, posílali nás na chirurgii, ale on se moc bál, nakonec to vyřešili na kožním, předepsali mu 2x denně koupele v heřmánku, běžnou dezinfekci z lékárny a zásyp se zinkem a nesměl sportovat, aby si to nějak nepoškodil, no a vyléčilo se to. Naopak synovci na chirurgii strhli nehet a za chvíli to měl zas, bolest byla zbytečná...
Jsou různé způsoby. Zkuste ichtiolovou mast, Višňovského či Chlumského balzám... Stejně vám lékař jednu z těchto věcí bude na místo aplikovat... Vše k dostání v lékárně.
Zkuste to pár dní léčit doma.Zabere,tak fajn,pokud ne ,tak k lékaři. Heřmánek vysušuje léčí povrchově,řepík je lepší.Problém může nastat,pokud je hnis hluboko,to ho potom bylinkami ven nedostanete - to už bude chtít chirurga,který ránu rozřízne.Synovec měl problém na ruce "donekonečna" jezdil s tím k chirurgovi cca 2 měsíce,Dával mu tam nějakou antibiotickou mast,..jenže rozřezávejte si doma sama něco ,že?Ale snad to nebude váš případ a manželovi domácí léčení zabere.
Všechny tady rady jsou určitě přijatelné.Ale záleží na rozsahu zánětu.Náš děda,si strašně rád ořezával tvrdou kůži na palci u nohy skalpelem.Jednou trochu přitlačil a říznul malinko do živého,Dal to do heřmánkové koupele a vše bylo v pořádku,ale asi za tři neděle se to podebralo a pak už všechny koupele a lidové masti ,které si sám po babsku připravoval,už nepomohly.Skončilo to sepsí,palec pryč,do roka celá noha a nakonec děda na pravdu boží.Když někdo řekl:Jdi k lékaři!-to byly výrazy!
Jen lékař může se všemi důsledky říci,je,nebo není to nebezpečné.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.