Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začátky podnikání

Od: rk22 odpovědí: 8 změna:

Ahoj,jsem absolventem a tento rok nastupouji na VŠ.Chci studovat a zároveň podnikat.Necelý rok se zajímám o peníze,ekonomiku a obchodování.Nedávno jsem začal číst mnoho článků a rad o podnikání,take čtu knihy,časopisy.Poměrně dost se sebevzdělávám v této oblasti.Dost povídání,rád bych sehnal co nejvíce možných tipů,rad a třeba také investory či podnikatele.Mám rozopracovaný výborný podnikatelský plán,ale to je jen začátek.Mám vysoké ambice a chci se hnat dobré kontakty,lidi v oboru.Díky za rady ;)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Co chces slyset? hledas dobre kontakty, ale co vlastne opravdu umis? A vcem spociva tvuj podnikatelsky plan? V cem chces rozjet bussines?

jakub1989
hodnocení

0x

Tak ono to není jen o tom, přešíst si několik desítek knih a myslet si, jak moc tomu rozumíš. Ze svého okolí znám několik lidí, co na to šlo taky jen přírůčkově a ejhle, dnes mají jen dluhy. Já osobně si myslím, že prorazit na trh můžeš jen s něčím, čemu fakt rozumíš, určitou originalitou a velkým štěstím.

Já své podnikání připravoval přes rok a dnes, když podnikám druhým rokem, začínají se objevovat první větší úspěchy.

V čem chceš vůbec podnikat a jaké máš cíle?

rk22
hodnocení

Neřikám,že si přečtu pár knih a mám vystaráno,ale je lepší vzdělávat se,než jen snít a dloubat se v nose.Proto chci sehant nějaké kontakty,které by byly ochotny mi pomoct či nějaké rady od někoho ve stejném odvětví.Můj podnikatelský plán se odvíjí na vzdělávání cizích jazyků,ale výuka je zábavná,lehce zapamatovatelná a výborně Vás připraví na komunikaci v reálném životě.Chci projekt stavět na bázi e-shopu,výukové programy atp.Je toho mnohem více,hlavní myšlenka je i více rozvinuta,ale nebudu tu psát svůj celý plán,pochopitelně ;).

pt®

Záleží, kolik od investorů čekáte, co jim nabídnete a s jakou zárukou. Svůj podnikatelský plán jim pak musíte přiblížit a do něj více zasvětit. Jinak si budete musete pomoci úvěrem u Banky, kde svůj podnikatelský plán budete muset předložit také. Jen aby se nestalo, že Vám úvěr bude zamítnut. Třeba pak zjistíte, že Váš podnikatelský plán nese zisk někomu jinému. - pt

metallica*
hodnocení

0x

Já bych Vám doporučila i to aby jste se přhlásil do různých podnikatelských spolků kde ldé smýšlejí podobně jako Vy a můžete se různě podporovat a řešit různé otázky.Dále je dobrý portál ipodnikatel.cz kde je spousta témat, vzory smluv ale můžete zadat i k hledání investory.Pak ještě třeba mladypodnkatel.cz

buss
hodnocení

0x

Můj podnikatelský plán se odvíjí na vzdělávání cizích jazyků
Je to pěkné, že se chceš o sebe postarat sám. Ale obávám se, že pokud je to něco, co tady ještě není a vyjdeš s tím ven, zvl. na šop, v ten moment se to začne kopírovat včetně tvých výukových materiálů. Jak si to ošetříš aby tě někdo neoškubal?
Už jsi to zkoušel třeba v malém u nějaké skupiny, že se to osvědčilo? Třeba doučovat děcka? Co tak zkusit nějakou školu, školku, v létě jazykový tábor? Vodit děcka po městě a výklad v cizím jazyku? Bez nákladů. Zaměřit zásobu slov na nějaký obor?
Výborný plán, kdo ho už ocenil? Sama o sobě teorie nic neudělá. Načíst se dá mnoho, ale jak uplatnit něčí názory (kolikrát lidí, kteří si ani nezapodnikali, viz naši vládu ect.). Zkus oslovit bohaté lidi.

j4n1
hodnocení

0x
Jako kdybych četl o sobě :)
Taky bych rád podnikal, hodně se o to zajímám, čtu, sleduji přednášky, snažím se chodit na různé přednášky a konference. Zajímám se o webdesign, online marketing atd.
Jen narozdíl od vás nemám ještě přesný směr v čem podnikat. :(
Myslím že sebevzdělávání je nutné a užitečné, zvlášť pokud člověk nevyrůstá v podnikatelské rodině. Je také asi třeba se obklopit podobnými lidmi, kteří člověka táhnou nahoru (což se mi nedaří).
Ale to bohužel není všechno, nejdůležitější je praxe a hlavně něco dělat.

rk22
hodnocení

Přesně tak,to vzdělávání dělám hlavně pro sebe.Nezáleží na tom,jestli chci podnikat,nebo ne.Celej život se učíme,ne :).Nechci tu rozebírat svůj plán,ale je to přesně ten pocit,kterej máte párkrát za život.Prostě vim,že je to super nápad,pokusim se s tím uspět na "napadroku" .
Jen jak říkám,snažím se obklopovat lidmi z této branže,obecně lidmi kteří podnikají,žijí tímhle stylem.Uvidíme ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]