Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s neschopenkou

Od: 14janca odpovědí: 4 změna:

dostala sem neschopenku a poslala jí zaměstnavateli ale dělám ve firmě přes agenturu,nevěděla jsem že doktorovi musím jako zaměstnavatele nahlásit agenturu tak sem nahlásila firmu,poslala neschopenku na agenturu,dnes mi neschopenku zrušil doktor a volali z agentury že musím znovu k doktorovi a ať přepíše neschopenku na název agnetury né firmy,vystaví mi to doktor znova?přepíše to?a musím k němu přijít s tou starou neschopenkou nebo jí mohu vyhodit když je mi k ničemu?děkuju za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

hmmmmmmmmmmmm. to máte těžké, když nevíte s kým máte uzavřenou smlouvu. chudák doktor...

jamamba*
hodnocení

0x

Přepíše, ale je možné, že si za přepsání může účtovat poplatek. Můžete k němu jít i bez původní neschopenky, Vaše záznamy má.

hodnocení

0x

Panebože... nic nevyhazujte, novou neschopenku na tutéž pracovní neschopnost Vám asi těžko vystaví, vždyť neschopenka je číslovaný a evidovaný tiskopis. Když lékaři vrátíte všechny výtisky, které Vám dal (žlutý pruh, modrý pruh, případně i růžový pruh, pokud neschopenka trvala déle než 21 kalendářních dní), může neschopenku opravit. Co to znamená, že Vám doktor zrušil neschopenku?

hodnocení

0x

Zajděte i s neschopenkou za lékařem, vysvětlete mu situaci a požádejte ho o opravu údaje, který se týká zaměstnavatele. Bylo to ovšem Vaše pochybení, Vy jste nahlásila špatného zaměstnavatele, takže záleží jen na ochotě a vstřícnosti lékaře. Jeho povinnost to není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]