Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakoupil jsem fake iphone, ale nedošel

Od: hypnos25 odpovědí: 16 změna:

Zdravím, mám na Vás otázku, před 14 dni jsem na aukro zakoupil fake iphone za cenu 3000 kč, obsahuje i logo, dnes mi došel na dobírku, bohužel v zásilce byl jen kámen a krabice od iphona.

Mám na Vás dotaz, můžu jít na policii a řešit to přes aukro, když jsem koupil fake iphone? Abych ještě s toho sám neměl problém. Někde jsem četl, že se jedná o tresný čin.

Mockrát Vám děkuji za rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také zdravím. Určitě to řešte. Je to podvod.. Bylo by dobré, kromě jiného, mít svědka na to, co bylo v balíku...Nenechte si to líbit a policii podvodníka ohlaste!

doplněno 26.02.13 20:25:

Nebojte se! On se na Váš strach spoléhá a počítá s tím, že se nebudete nijak bránit..

hypnos25
hodnocení

Ano důkaz mám, já si vždycky dávám pozor, protož se mně již jednou stalo, že mně takhle někdo podvedl, tak si vždycky otvírání balíků natáčím na kameru.

Ale ted se bojím jít na policii kvůli tomu, že se jedná o kopii.

ellhonza*

V číně mají kopii na každý telefon a taky to nikomu nevadí. V tom bych problém podle mě nehledal, ale nemuzu to říct na 100%.

zajixxx*

že je to kopie nevadí, je to produkt jako produkt, legálně zakoupený, kdyby to byl ilegální tak by se to masově nemohlo prodávat...

zajixxx*

že je to kopie nevadí, je to produkt jako produkt, legálně zakoupený, kdyby to byl ilegální tak by se to masově nemohlo prodávat... řeste to co nejdříve!

zajixxx*

Tomu říkam aspoň pořadnej fake ajfoun.

Nicméně pokud jste byl jediný kupce, pak to bude tvrzení proti tvrzení..., a jestli předtím uskutečnil prodejce hodně aukcí, bezproblému tak máte asi smůlu... asi chtěl zkusit co se stane a věděl že z toho vyvázne bez problémů..

Nicméně zkuste zapátrat v aukci alespoň hmotnost krabice se zbožím, porovnejte s českou poštou co bylo na balíčku, a zvažte zboží které vám přišlo...

Jinak dnes něktěří lidé nátačí příjem zásilky až po rozbalení, a ověření funkčnosti... přímo před poštačkou... prej xDxD

jura32*
hodnocení

2x

No to si děláš prdel né?Tos normálně otevřel a na tebe vybafl kamen?no to by mě trefilo se stát mě,jinak jsem se díval na aukro kterej prodejce to byl a nikoho jsem nenašel pošli odkaz,taky mu můžeš dát komen negativní,a když vás bude víc tak ho zbalijou neboj;)

hypnos25
hodnocení

Jedná se o tohoto prodejce: aukro.cz/...

V aukci bylo napsáno, že dostal mobil k Vánocům a jedná se o nevhodný dárek.

Teď už je pozdě, je to spíš do budoucna, prodejce tam má od kupujícího negativní komentář, žádné jiné...to by mělo být varováním. Pozitivní hodnocení má jen když kupoval on, od takovýho příště nekupovat. A jinak toto samozřejmě řešit, prodejce, aukro, policie.

hodnocení

0x

no sup na policii a na aukro , mas preci dukaz tak pohoda , no me by asi trefilo *zed*

zepe*

to neznamena ze kdyz to ma natocene ze tam je kamen, ze tam byl.mohl si ho tam zabalit sam a pak natocit.

Nechci zpochybnovat tento problem jen chci upozornit ze tento dukaz neni dukaz .

Uz tvrzeni ze si nataci na kameru kazdej prichozí balik je podivne

Koukam na to ocima kdybch se mel obhajovat ja a vedel bych ze jsem opravdu vydrazený predmet poslal

hop®
hodnocení

0x

Myslím, že poškozených bude více...

poradte.cz/...

daniell*
hodnocení

0x

podvodník nebyl moc kreativní slyšel jsem o tom že si někdo objednal falešný iphone a došla mu krabička a v ní bylo nakouslé jablko :D , řešte to na policii je to podvod.

hodnocení

0x

Já jsem tedana aukru udělal asi 3 obchody vše došlo, ale telefon bych tam nekupoval. Jednou jsem viděl v televizi, že někomu poslal někdo z aukra cihlu místo něčeho. Nechápu proč sis nekoupil iphone v nějakém bazaru stejně ten fake iphone má jiné parametry než originál. O tom jestli jít na policii bych se s někým poradil.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Řeš to s Aukrem a s policií. Já mám na Aukru cca 70 nákupů a všechny byly bez jakéhokoli problému. Vždycky je nutné si prověřit historii prodejce. Nikdy bych nekoupil telefon od prodejce bez historie, jako v tomto případě. Nebo jenom osobní předání. Výhodná cena často zaslepí kupujícího natolik, že zapomene na možná rizika.

majsterjoe*
hodnocení

0x

To nataceni kamerou moc pomahat nemusi. Taky si to mohl rozbalit, dat kamen a znovu zabalit.

Ale. Dulezita je hmotnost. Posta balik vazi a pokud vaha souhlasi s tim kamenem mas to k plusu. Urcite se obrat co nejdrive na policii a s aukrem si to mel zacit resit hned.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]