Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Je mi 58let rozvedený vyučen svářeč smlouva na dobu neurčitou nástup do práce květen 2012. Zaměstnavatel nemá zakázky jsem ted druhý měsíc bez práce budu dostávat 60% z výdělku. V mém případě pobírám čistou mzdu 15000. Hledám si již práci nevím jestli se firma opět rozjede? Práci svářeče ale i jinou nemužu sehnat. Jaké častky budu pobírat v mém případě když budu na uřadu práce? Co dále nastane když pro mne nebude práce a vyčerpám dobu a budu vyřazen z uřadu práce. Uvaha z mé strny jít do předčasného duchodu ale na ten nemám ještě nárok. Bydlím v bytě kde platím pronájem 5500kč. Děkuji.
Dobrý den. Pro výpočet výše podpory je určující to, jestli jste v posledních dvou letech získal alespoň 12 měsíců důchodového pojištění. Pokud ano, tak Vaše podpora v nezaměstnanosti bude vypočítána z průměrné výše Vašeho výdělku a vy budete mít nárok:
1. Při ukončení zaměstnání z vážných důvodů (výpověď od zaměstnavatele z organizačních důvodů) máte první dva měsíce nárok na 65% z průměrného platu, další dva měsíce máte nárok na 50% z průměrného platu a po zbytek doby pak budete dostávat už jen 45%
2. Při ukončení zaměstnání dohodou, nebo výpovědi bez vážných důvodů máte nárok pouze na 45% po celou dobu trvání podpory v nezaměstnanosti.
Protože je Vám 58 let, budete mít nárok na pobírání podpory 11 měsíců.
doplněno 09.04.13 09:17:Podrobné info třeba zde:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.