Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to zavislost?

Od: ssst odpovědí: 17 změna:
Dobry den, chci se zeptat jestli to muze byt zavistlost na alkoholu, kdyz zacinate v patek a kocite v nedeli, pravidelne a citite se pak uvolnenejsi, veselejsi a mate pocit ze muzete lip fungovat. Dekuji za odpovedi.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já si také myslím, že to není tak zlé - jestli jsem to dobře pochopila, dotyčný jde o víkendu každý večer do hospody a "udělá" asi 6 piv - no a co, to je docela v normě, dělá to tak spousta lidí...

hodnocení

1x

Promiňte,ale poněkud hloupý dotaz*bzum*Samozřejmě,že jste již závislý,jako prase*zed*

hodnocení

0x

Hm, kolik toho za ten víkend vypijete? a kolik je vám let? jak dlouho už vám to takhle funguje?

michaltopic*
hodnocení

0x

To neni zavislost na alkoholu, to uz je cistej alkoholismus ... prober se!

ssst
Nejedna se o me ale o osobu me blizkou. Dotycne osobe je 25 let, jak dlouho to trva nevim zname se pul roku. pry to bere jako relax, vetsinou je to tak ze v 8 h jde do hospody, tam se zrusi, podotykam ze ne vzdycky, a pak odchazi tak v 10 v 11 hodin. Kolik toho vypije? Tak to je ruzny ale u peti to rozhodne nekonci.

ron*
hodnocení

0x

Ano, rozhodně to je závislost. Něco s tím dělejte.

ddasa*
hodnocení

0x

Ja myslim,ze neni to by bylo zavislaku plne cesko *smich* lepsi se odreagovat par dni v tydnu si procisti cevy nez se lecit na nervy rvat do sebe prasky sama chemie-muj stryc takto z popijel cely zivot dnes je mu 94 let jeste ted se dosoura na 1 teply pivecko *pivo*-ono je velky rozdil pit a chlastat

Promiěnte,ale očividně jste na omylu,když tento člověk každý týden od pátku do neděle pije,a jak sám říká,že se po tom cítí uvolněný,a také,že může po tom lépe fungovat,tak to už je nemoc,ano,on nepije,on přímo chlastá!Zcela jistě si nedokáže představit,že by měl víkend trávit jiným způsobem*nevi*Váš strýc bude asi jedna ze světlých vyjímek,samozřejmě,že je rozdíl mezi tím-pít a chlastat...Zkuste si to Dášo,každý víkend pít a pít,po pár týdnech nám napište,zda máte potřebu permanentního pití i nadále,a zda nikoliv...To léčení nervů co píšete jsem jaksi nepochopila,to nepatří k danému tématu*pivo*Jen můj názor.

syfrig*

Ale.ale- wamp-jake je to chlastani 2x v tydnu *pivo*vy asi mate jen abstineti a pak alkoholici-a co my mezi nima nas soupnte k alkoholikum joo to snad neee *stop*

Umíte číst mezi řádky?!Cituji:"Začínám v pátek a končím v neděli..."*bzum*

syfrig*

o.k. zacinam v patek a koncim v nedely 3 dny v tydnu TAK KDO CTE BLBE *ee*

doplněno 26.02.13 21:31:

pokud nejste od cestovky ty maji jine pocty na dny *bzum*

hodnocení

0x

Závislost je, pokud bez toho nevydrží. Pokud je ta osoba schopná přes víkend fungovat i bez hospody (a nemyslet na to), tak to závislost není. To poznáte jednoduše - vytáhnout ho někam na víkend na chatu nebo tak.

ssst
Dekuji, to mi staci. Rozhodne se jedna pouze o vikend a neni to tak ze by na to myslel a nemohl bez toho nic delat, asi to bude opravdu jen na odreagovani. Diky za pomoc.

iz*

Jestli to takhle provozuje půl roku nebo déle, jde s nějvětší pravděpodobností o závislost. Ovšem přesně to stanoví jenom odborník - psychiatr, specializovaný na léčbu závislosti.

youngman*
hodnocení

0x

Závislost to je ale spokojeně se s tím dá žít do 100 let..

youngman, máte pravdu. Dá se s tím dožít vysokého věku, ale s takovým člověkem se žít nedá. *plac*

cobrak*
hodnocení

0x

Záleží podle mě na tom, jestli to ten dotyčný dělá kvůli sobě nebo proto, že je chodí do společnosti, kde se tak chovají všichni ostatní a jemu nic jiného nezbývá. V tom případě se pak naskýtá řada dalších problémů. Od závislosti na těhlech lidech, kteří ho tam táhnou až po "hledání se."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]