Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký papír na ÚP

Od: liborkr odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,tento týden mi končí smlouva pracovního poměru.A prvního (v pátek) bych měl jít na ÚP nahlásit že jsem skončil pracovní poměr,ale nevím jestli mám mít sebou nějaký papíry ste práce jako doložení. Ani nevím jestli mi ho posledniho (ve čtvrtek) daj,abych snim šel na ÚP

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

efwfcdcs
hodnocení

0x

V podstatě nemusíte mít nic, pouze OP. Pokud budete mít výpověď s sebou je to lepšé, pokud budete mít i vystupní papíry pro UP? jako potvrzení o pravděpodobné hrubé mzdě atd, včetně potvrzení důvodu ukončení bylo by líp. Ale jak říkám na registraci stačí OP a zbytek dodáte na 1. schuzce.

liborkr
hodnocení

Na ÚP jsem už zaregistrovaný *plac*

hodnocení

0x

Dobrý den. Zaměstnavatel je povinný Vám vydat potvrzení o zaměstnání poslední den ( zápočtový list ). Pokud Vám ho nevydá, i tak se můžete jít na ÚP zaevidovat. Dodat ho můžete později.

doplněno 26.02.13 09:54:

Pro úplnost dodávám - viz. Zákoník práce:

§ 313:

(1) Při skončení pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání..

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Na ÚP doložíte Potvrzení zaměstnavatele (zápočtový list) a Potvrzení zaměstnavatele pro účely posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti (vydané podle § 313 odst. 2 zákoníku práce při skončení pracovněprávního vztahu).

Obě potvrzení Vám vystaví zaměstnavatel při skončení pracovního poměru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]