Nejste přihlášen/a.
Ahoj,ten facebook je fakt hrozná věc.Nebudu tu psát o informacích o našim osobním životě,co může jakýkoliv hacker,či tudent 1.třídy o nás najít.Chodím na facebook,jen abych kouknul na zprávy,dozvěděl kde mám být,v kolik,co si mám vzít atd. Jenomže do toho vstoupí odkazy přátel a různé zbytečné blbosti,naříkání lidí,no hnus Chtěl bych zrušit facebook,ale bez fb nic nevíte,nezjistíte.Je tu někdo,kdo nemá facebook a žije normální dny,že ví v kolik má trénink,kdy neni škola,co si vzít do školy na praxe...?
Řekněte mi,nač ten fb vlastně je?My jsme v mládí chodili ven,hráli jsme si spolu,domluvili jsme se ve škole a bylo to.největší trest nebylo dostat po čuni,ale zaracha.Dneska?když řeknu borcovi že o víkendu nikam nepůjde,že bude za trest doma,řekne tak jo.Když mu zakážu pc a internet,je to skoro jako bych mu řezal ruku.
Měl jsem ho měsíc a pak šel odkud přišel. Na co já bych tam psal jak mi je a co jsem dělal nebo vystavoval fotky a pod.Co je komu potom.
Je to totální hovadina a jako taková má na světě úspěch.
Já fb nemám a existuju a docela v pohodě .Pěkný den.
K čemu je? Když už nechcete psát o sobě žádné informace, komunikovat s přáteli atd. tak je to především velmi praktická věc, aspoň teda pro nás mladší, protože většina z našich známých a přátel na škole má facebook a počítá se s tím, že i vy ho máte...takže cokoli se řeší, sjednává atd. odehrává se na facebooku...pokud chcete zjistit nějaké informace, které se týkají testů, samostatných prací, zkoušek...tak je nejpraktičtější zeptat se rovnou na facebooku, kde se vám do pár minut ozve několik lidí se svým názorem...Takže asi tak. Vy ho nepotřebujete, ale pro nás je to naprosto samozřejmá a nezbytná věc...
Honzo, přesně tak! My jsme byli od rána do večera venku, jestli mrzlo nebo pršelo, na počasí nezáleželo, ani jíst jsme nepotřebovali. To co jsme si užili, mužem dětem jen vyprávět, protože oni to nezažily a nikdy nezažijí. Nejhorší trest byl pro nás domácí vězení a máš pravdu, kolikrát si říkám, že dnes by si i tu ruku nechali raděj uřezat a spokojily by se s jednou, hlavně nebrat facbok...! A nedej bože, když vypadne připojení, nebo když potřebuju něco vyvrtat a vytáhnu wifinu na tři minuty ze zásuvky...
Já ho mám založený, ale nijak ho nepoužívám. Vlezu tam, jen když mi přijde mail, že si mě našel nějaký známý. Nepotřebuju ho. Ovšem neodsuzuju ho. Synátoři na něm oba zjišťují informace o klubu, kdy, co a jak. Prostě je to dáno dobou. Argumentovat slovy - za našeho mládí to nebylo je krávovina hodna slaboduchého jedince. Kdyby takhle uvažovali všichni, dosud žijeme v jeskyních, lovíme mamuty, ohěň křesáme mezi křemenama a manželku taháme za vlasy jako zavazadlo. Za našich mladých let, když někdo řekl počítač, tak 80% dětí ani netušilo, co to slovo znamená a zbylých 20% si představilo robota z Čapkových knížek nebo místnost plnou baněk a drátů. Proto ale nebudu odsuzovat počítače. Když začínaly televize, taky by se nerozšířily, kdyby každý řekl - za mých mladých let to nebylo, vem si svíčku a jdi si číst pod peřinu (to byla nadsázka).
Takže jsou lidi, kteří v pohodě žijí s FB a jsou lidi, kteří v pohodě žijí bez něj. Není to vyloženě nutnost jako dýchání nebo pití a jidlo. Jako ostatně všechno. Znám lidi, kteří v pohodě žijí bez televize, radia, bez auta... Prostě je to vždy na každém jedinci.
Fascinuje mě, jak na něj nadávají právě ti, kdož ho nikdy neměli. Ale všechno o něj dobře ví.
Na FB zveřejníte jen to, co sami chcete, takže pokud je někomu k plusu, že ví mé jméno a na jakou jsem chodila školu, fajn.
FB využívám hlavně pro porady a komunikace se sportovním týmem, který sídlí v jiném městě, na konverzaci s kamarády, kteří jsou na druhém konci republiky (nebo i blízko, ale večer už není síla si dát sraz), a v neposlední řadě na něm mám jaksi v "záloze" různé fotky, protože už jednou se mi nezálohovaný disk zničil a o všechno jsem přišla.
Naříkání lidí nečtu, odkazy mám blokované... takže kde jsou vlastně ty nevýhody?
doplněno 26.02.13 17:48: Rozhodně lepší, než vykřikovat, jaká je to debilita a podobně
Ahoj, po přečtení,,dotazu,, bych byl dříve velice pobouřen, teď jsem v takovém stavu, že jen kroutím hlavou .
Co bych měl vědět díky fcb? Co bych měl zjistit díky fcb? Co by mi měl fcb dát?
,,Musel,, jsem se tam zaregistrovat, páč mi kolegové nechtěli posílat fotky z cest za kaktusy a prý že to mají na fcb, tak ať se podívám tam. Hm, hned mi začali chodit nesmyslný žádosti o ,,přátelství,, a žádosti o rady, jak má kdejaký, pro mě cizí člověk slavit narozeniny! Jak to mám já vědět? Ať si je každý oslaví jak chce! A nechápu, proč se mám s každým přátelit, když ty lidi ani neznám? Myslím si, že se dostáváme , jestli už tam dávno nejsme, do takové virtuální reality ( debilty ) Dělaj to hlavně ty mladý a nevím, jestli je z toho nějaká východisko.
doplněno 26.02.13 11:12:ono je to úhlem pohledu, prostě jsou jedinci, skupiny stejně smýšlejících a pro mě je něco normální, nepostradatelné, no a pak jsou zase jedinci, skupiny, kteří mají úplně jiné zájmy a ti se těm druhým třeba diví a nebo je jim to jedno. Mohli bychom nad tím polemizovat do nekonečna, je to stejné, jako na seznamkách pojem ,,normální,, , nebo ,,asi jako každej,,
Úřední šiml zase přišel na to, že je v rozporu se zákonem, že se narodilo mimino a dokonce sdělovat kterého dne. Je to v rozporu se zákonem o Ochranu osobních údajů a možná i trestní čin, takže se nebudou konat Vítání občánků.
Tudíž pokud já někomu uvedu svůj datum narození a tento si nezabezpečí své stránky aby k údaji nemohl přijít někdo jiný, tak mu to pak náležitě osladím. Třeba ho přejde chuť na Facebook.
Já jsem jasně psal že pokud někomu soukromě tento údaj poskytnu a on ho rozšíří. Takže neplést dojmy a pojmy.
Na justice.cz najdete data narození, adresy a rodná čísla, jako bonus i podpisový vzor. To toho cukru spotřebujete.
přišlo mi mejlem
doplněno 26.02.13 20:29:
Já facebook nemám taky ale jsem již dlouho ze školy.veškeré informace by se měly sehnat i jinak .Když rozšíříte že nemáte fb aže pokud někdo něco chce at vám napíše e-mail.Horší to bude pamatovat si termíny schuzek apd.Když nechcete být na fb přece nemusíte ,řeknu vám je to život jednodušší nic nemusíte kontrolovat,nokdo vás neotravuji apd.
FB sice mám, ale nepoužívám, občas mi jen přijde nějaké info na mail. Lze komunikovat i jinak, ICQ (QIP), SKYPE, případně e-mail, SMS nebo telefon...
Já přidám opačný pohled - já bych bez FB skutečně nemohla existovat. Studuji VŠ, na FB máme se spolužáky skupinu, kde sdílíme důležité informace, denně jich tam prolétne spousta, kdykoli má člověk problém, napíše tam a za deset minut má odpověď, na kterou by např. od učitele čekal týdny, pokud by se vůbec dočkal. Zrovna tak všechny studentské aktivity, jako různé sdružení a spolky, o svých akcích informují na Facebooku. Některé mají i normální webové stránky, ale ne všechny. A i kdyby měly, představa, že denně budu muset jít na deset webů, abych nezmeškala třeba zajímavý seminář, mě celkem děsí. Takže já si sama neumím představit, že bych Facebook smazala právě z takovýchto důvodů. A pravda, bezplatná a rychlá komunikace s přáteli je také plus, tím, že nás má většina internet v mobilu je to vážně fofr a sms už prakticky nepíšu.
doplněno 26.02.13 18:13:Když to shrnu, myslím, že spousta lidí bez něj může pohodlně žit - moje máma by ho těžko na něco užila, stejně tak kamarádka z vesnice, kde se se všemi, co zná, ob den potká v krámu nebo v hospodě. Já bych bez něj měla vážné problémy atěžko můžu žádat např. celé organizace, aby mě spešl posílaly informace e-mailem, případně kvůli každé otázce ohledně studia volat kamarádovi, ať mi to zjistí.
FB mám, nikdo mi nikdy nepíše, nekontaktuje, nelajkuje, nesdílí
Otevřu. Reklama, fotky dětí, reklama, fotky z kalby, písnička z youtube, další, třetí, obrázkový vtip, další, fotky psů. Zavřu.
doplněno 26.02.13 21:30:V reakci na PT:
Tuším to někde bylo k nalezení i s přeloženýma titulkama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.