Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uplatnění českého právníka v zahraničí

Od: zuzankha* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

měla bych otázku, nad kterou už přemýšlím a pátrám docela dlouho. Nikde se mi nepodařilo najít, zda je možné uplatnění právníka v zahraničí, myslím konkrétně vystudovanou českou vysokou školu a pak následnou práci v některé ze zemí EU kromě Velké Británie, která má odlišný právní systém. Zda existuje možnost vykonat třeba nějaké dorovnávací zkoušky, nebo něco podobného.*slunce*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

2x

Je to různé, podle země. Třeba u nás smějí být cizí advokáti, ale poskytují rady pouze v právu, které vystudovali, myslím, že se taky musí nahlásit naší komoře, podobně to předpokládám bude v jiných zemích, takže české právo nebude problém. Pokud ale byste chtěla být právníkem jejich práva, minimálně dorovnávací zkoušky tam budou. Můj známý je v USA a přestože zde byl Mgr., musel si tam dodělat školu, uznali mu jakousi úroveň jako je u nás Bc. Stejně to nakonec nedělá, protože pokud je někdo vychován v kontinentálním pojetí práva, nad jejich občas kroutí hlavou, ale to nemusí platit u vás.

zuzankha*
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď, pátrala jsem právě po tom, zda je to vůbec možné a uznávají se diplomy, takže bych nemusela celou školu studovat znovu. V USA a v Americe s tím možná právě může být problém, z hlediska úplně jiného systému, jak říkáte. V insitucích Evropské Unie by ale české vystudované právo problém být neměl, nebo ano?*nevi*

martini*
hodnocení

2x

To si myslím že nemusel, tam jim stejně půjde hlavně o komunitární právo a právo ES a jazyky, pokud získáte ty správné kontakty, tak to by byla pěkná kariéra. Určitě se dá do Bruselu dostat už při studiu na různé stáže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]