Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jsem s přítelem tři roky díky jeho exmanželce sme vlastně tajili vztah a následně i dítě zkrátka úplně vše jenže jak chcete tajit narozené dítě. Od doby co se dozvěděla, že její exmanžel začal nový život tak to začalo. Zprvu na nás útočila přes mobil stovek sms nesmyslů, urážek, vydírání atd potom se to začalo stupňovat pak dala na chvíli pokoj o Vánocích mi poslala velmi nevybíraví email po žádné reakci dala chvíli pokoj a začala nás obtěžovat osobně ty scény se nedaj ani popsat později byl zase útlum a pak začala znova a tak se to táhne 3rok. Jenže nyní začala tady tímhle způsobem "otravovat" i mého otce, který nemá vůbec ponětí co po něm chce proč to dělá a jak vůbec na něj přišla. Já jsem si změnila telefoní číslo i přítel a vždy na něj přišla. Na internetu jsem si pomazala kde se co dalo a stějně mě vždy vyčmuchala a zanechává mi tam opravdu "krásné vzkazy". Používá i cizí jména jen, aby se k nám nějakou stranou prokousala. Já bývám sama doma x týdnů přítel pracuje jako kamioňák věčně se bojím co bude následovat další den jestli se tu neukáže a nebude dělat zase peklo. Můj strach se stupňuje už z důvodu, že mám doma roční dcerku. Já nechci nijak vyšilovat teda spíš se o to snažím, tak se pouze ptám zda se jedná také o stalking děkuji moc za odpověď. Hodně jsem to zestručnila moc se omlouvám, ale kdybych to měla rozepisovat a vypisovat vše tak by mi asi ani to políčko nestačilo však kdo to zažil tak to moc dobře ví, že je toho tolik a člověk si ani na vše hned jen tak nevzpomene. Snad mi poradíte má trpělivost a nervy jsou nějak u konce už ...děkuju mockrát
Zajímavá situace docela. A docela jistě se jedná o ten "novodobý trendy" Stalking. Ve vašem případě bych neváhal a zašel na policii. Minimálně byste udělala první krok a dotyčná, pokud se o něm dozví, tak má dvě možnosti ... buď se zalekne a nechá toho a nebo naopak přitvrdí, ale to už vám pak policie pomůže, protože o ní už bude vědět a tímto se ujistí, že je s ní problém.
Na tyhle lidi to někdy docela zabírá. Hlavně neukazujte zdáda, pokud nedá pokoj, to je u těhle lidí voda na mlýn.
Tak ze začátku jsme mysleli, že ji to přestane bavit, že je to prvotní šok třeba. Ale bohužel 3 roky a pořád je to dokola a ted se to rozšiřuje na mou rodinu tak se to musí už řešit kdo ví čím nás překvapí příště ...
Ano - podle popisu se jedná o stalking - shromažďuj si komunikaci od oné paní a podej na ni trestní oznámení na PČR. Policie si může nechat poslat i výpisy z hovorů a SMS tel. operátorů - a rozhodně si dotyčnou pozvou na "podání vysvětlení"... Pokud by tě (nebo třeba tvého otce) navštívila doma, klidně zavolej hlídku policie i tam...
doplněno 25.02.13 15:59:Telefonní operátor je ze zákona povinnen archivovat hovory a SMS (mám dojem, že 6 měsíců) - takže je schopen je za toto období dohledat a dokladovat...
A že ti to "vrátí"? - toho bych se nebál - osobně vím o jednom podaném trestním oznámení a dotyčný - jakmile zjistil, co všechno je zdokumentova(tel)né, změnil i bydliště, aby se ´dostal´ z pokušení dál blbnout...
archivované mám pouze věci co jsou přes internet co se týká sms atd bohužel ne protože mě to nějak ani nenapadlo až ted, když přitvrdila i na jiné frontě než jen u nás. Doma? to snad ani ne i tak pořád čučím z okna a hlídám kdy se tady objeví. Ona je to fakt banalita jako přijede udělá bordel, nebo vypisuje nesmysly jenže když to trvá 3 roky a rozšiřuje to i na ostatní lidi tak to člověka donutí se nad vším zamyslet z jiné strany. Největší strach mám když ji udám, že mi to vrátí ještě dvakrát víc jak už vyhrožuje x let. Ale moc děkuju za radu
Chce si to všechno evidovat. Ukládat SMS i e-maily, poznamenat si případné svědky. Ale i bez toho klidně navštivte policii. Maximálně Vás pošlou do kšáá, ale silně pochybuji, neboť chování přítélovy ex zcela naplňuje skutkovou podstatu stalkingu, což je trestný čin. Stalking v zákoně, nebo také očima Policie
Najednu stranu to chci už ukončit a vyřešit a z druhé strany se bojím co z toho bude. Nemůže se to nakonec ještě obrátit vůči mě? Protože v létě jak tu byla mě naháněla po vsi po všech čertech nakonec mě vyslídila u kamarádky, která vše slyšela samozřejmě u toho nechyběla scéna atd. tak když mě kontaktovala na internetu a já na to reagovala, že to ona mě furt otravuje lajcky řečeno tak den na to i psala její sestra a ta rázněji přitvrdila a řekla, že mám přestat její sestru otravovat přitom to byla právě ona kdo mě naháněl po celé vsi prakticky o tom ví všichni co se ten den dělo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.