Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka vs registr

Od: pucanges* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat,jestli je tu někdo znalý v oblasti financí a hypoték,na jeden zádrhel.S mojí přítelkyní se chceme stěhovat do vlastního,buďto byt,nebo nějaký menší domek.Nejsme oddáni ani registrováni jako partneři,prostě jak se říká na psí knížku.Já u žádosti na hypotéku nemám sebemenší šanci,protože jsem po nepodařeném podnikání veden v registrech dlužníku,ale přítelkyně je ,,čistá",tak zkusí zažádat ona.Oba máme celkem slušný príjem,přítelkyně kolem 25 a já kolem 35 tisíc čistého.Má otázka je,jestli když půjde o hypotéku žádat sama,jestli jí já můžu pomoct nějak navýšit měsíční příjem,buďto třeba darovací smlouvou,nebo smlouvou nájemní kdy budu bydlet u ní třeba v domku.Teoreticky to pro ni příjem je a ani já bych nemusel být jako platící nájemník prověřován,ale jak to je v praxi opravdu netuším.Díky moc za rady...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Většina bank do příjmu započítává POLOVINU nájemného. Darovací smlouva nepomůže.Pro další informace se mi ozvěte do vnitřní pošty.

soni
hodnocení

0x

budoucí nájem by jí rozhodně navýšil příjem, na druhou stranu, přítelkyně má zajímavý příjem, myslím že by u ni problém nebyl, možností je spousta, jen o nich vědět :) hlavně info které jste podal je dosti strohé a chtělo by to více info, hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]