Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neřešitelná situace s alkoholikem

Od: nouzeozivot odpovědí: 14 změna:

Prosím o jakou koliv radu nebo pomoc. Jsem v neřešitelné situaci z manžela se stal alkoholik chtěla bych se sním rozvést a zachránit tak život svůj a svého syna problém je ale v tom že nemáme nic jiného než dluh za hypotéku na baráku oslovila jsem několik realitek vykupující nemovytosti ale zatím se žádná neozvala. tímto by se náš problém částečně vyřešil z financí za vykoupení domu by se zaplatili dluhy a my se mohly rozvést zatím ale jsme v neřešitelné situaci ze které není cesty ven prosím zoufale o jakoukoliv pomoc nebo radu jsem na to sama a čím dál tím víc mám pocit žejediným východiskem je smrt.

Tel:776334648

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na smrt se vykašlete, na tu je času vždycky dost. Každopádně byste tím synovi rozhodně nepomohla. V první řadě je třeba hledat bydlení, abyste měli střechu nad hlavou. Majetek se řeší až v druhé řadě.

hodnocení

0x

Existuje spousta občanských poraden (určitě Vám někdo pošle odkazy), na které se můžete obrátit. Žádná situace není neřešitelná, opravdu žádná. Jsou neziskové organizace, které by Vám mohly najít i právníka, který by se o Vás a Vaše věci postaral. Opravdu nezoufejte, jde jen o to mít trpělivost, a hledat.

Nepíšete, odkud jste, takže musíte hledat ve svém regionu.

ivik*
hodnocení

0x

Nemohou vám pomoci např. rodiče jeho nebo vaše? Nejde to si s ním promluvit a situaci řešit tím, že se na rozvodu domluvíte a vyřešíte to společně? Pokusila jste se to řešit? Zkuste Občanskou poradnu v místě bydliště.Odkud jste?

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den,zkusili jste protialkoholiní léčebnu?nebrali jste se v dobrém i zlém? rozvod je to poslední.Nejde si s ním promluvit o tom všem i o řešení. pozvěte jeho rodiče a spolu zkuste najít řešení. Pokud to nepůjde,tak běžte do rozvodu.

Honzo, vy si vůbec nedokážete představit, jaká to je hrůza pro každého, kdo s alkoholikem žije. Ani v nejstrašnějších představách si nemůžete představit, co se děje za zavřenými dveřmi a jaká bezmoc a zoufalství tam panuje. Žádný rozum, žádný cit, žádné lidské slovo, žádný soucit, pochopení, lidské chování. Nic! Jen ďábel alkohol! Zrůda, smradlavá, blekotající, agresívní, surová, hnusná, bez citů a naprosto postrádající špetičku rozumu. To se najednou objeví místo muže, kterého žena milovala a vložila svůj život do jeho rukou. *plac*Když vystřízliví, smrdí, prdí, buď řve nebo brečí, slibuje, lituje, zapřisáhá. Nevnímá nic, žádnou větu, všechno slibuje, všechno jakože uznává. A to všechno jen na pár hodin, než se dostane zase k alkoholu. A udělá všechno pro to, aby ten alkohol získal. A samozřejmě vypil. *plac*Kdyby to šlo, zařídila bych, aby lidé s takovými radami pobyli s alkoholikem a neříkali tyhle prázdné věty oběti! *cert*

doplněno 25.02.13 10:05:

Tohle mé povídání platí i pro woogos *hej*

honzmalatny*

Vážený(á) babzakov,mí rodiče pili,otec až do své smrti,máma do svých 50 let. Vím moc dobře co je to za život s alkoholikem i dvěma pod jednou střechou.Vím moc dobře a moc dobře si pamatuju(ačkoliv co bych za to dal kdyby ne)jaké to je.Věřte mi,moc dobře. A slovo pili,je moc jemné proti tomu co se doma dělo.Vím jaké to je nemít co jíst,stydět se za své rodiče,hledat je kde zase leží a nějak je dotáhnout domů,uklízet po akcích atd atd.

proto i vím že je vždy cesta,ale musí dotyční (oba) opravdu chtít.Zlomit nad někým hůl,je to nejjednoduhší řešení.

Nesuďte mě a ostatní,když o nás nic nevíte.

doplněno 25.02.13 10:44:

A ještě se najdou takoví co tu Vaši odpověď ohodnotí.*bzum*

Honzo, já jsem ta poslední, kdo by někoho soudil. Omlouvám se hluboce, jestli to takhle vypadalo. Lituji vás, že jste něco tak strašného musel zažít. ;) Vaše doporučení o tom, aby si spolu promluvili, léčili se a vyřešili? Proč to nefungovalo u vás v rodině? Proč to radíte, když moc dobře víte, jaké to je peklo bez konce, bez řešení?!. *hej*V dobrém i ve zlém? Kdo koho opustil? Nebyl to ten, kdo vyměnil rodinu, zdravý rozum a vlastně život za největšího ďábla jménem Alkohol. ;) . Jediným řešením je to, že alkoholikovi dovolit nést důsledky jeho činů. Neuklízet po něm spoušť, kterou za sebou zanechává. A kdo má ještě trochu sebezáchovy, tak ať uteče! Hodně rychle a hodně daleko.;) Vám přeji krásný život, jaký si zvolíte a uděláte sám i těm koho milujete, bez této hrůzy.;) Buďte hooodně opatrný. Schopnost být závislým, je do jisté míry v genech.

doplněno 25.02.13 11:53:

Jsem na tomto světě už mnoho let. Mám za sebou dvě alkoholická manželství. Napraveného alkoholika jsem ještě nikdy neviděla! Znám z vyprávějí Babyjagy jednoho jediného. Ale na vlastní oči, živého neznám.*hej*Doporučeními o podpoře, chuděru uštvanou a ztýranou ženu tímto stavíte jen do pozice potvory, která vymýšlí ptákoviny, jen aby nemusela chudákovi pomáhat! Ženete ji do nesmyslných pocitů provinění, za něco, co ani nezavinila, ani co nikdy sama nemůže změnit. Aby obětovala svůj i synův život, vlastně jen víře ve zlepšení. Řekněte, co doposud bránilo alkoholikovi změnit se? Myslíte si, že paní, která ho milovala, se nepokoušela, že neřešila, že nepodporovala. Že jen z nudy hledá pomoc u naprosto cizích lidí?! Fakt si to myslíte?*plac**zed**plac*

honzmalatny*

Ono je to vše o vůli.Otec ji neměl.Máma ji našla až v 50 letech a od té doby je"čistá".Proto vím že když se chce,jde to.

Znám spousty vyléčených akloholiků,o které byste si v jejich době neopřeli ani kolo a nebýt jejich nejbližších,upili by se.Pomohli jim jejich blízcí.

Já nevím v jaké fázi tazatelka je a dokážu si představit co prožívá a proto se ji pokouším poradit sice ne nejlehčí řešení,ale podle mě dobré řešení.Dát manžela do léčebny,pokusit se zbavit ho závislosti,být mu oporou.

KLOPÝTNOUT MŮŽE KAŽDÝ Z NÁS,ALE POMOCI NĚKOMU SE ZPÁTKY ZVEDNOUT TO JE PODLE MĚ TO PRAVÉ.

Víte přísahal jsem že mě nikdy mé děti neuvidí tak jako já své rodiče. Nechci aby zažívali to co já. Krásný den všem.

doplněno 25.02.13 12:31:

Víte,pravdu máme asi oba.Co by mě zajímalo je,ale proč se z něj stal alkoholik,není to jen tak,ani ze dne na den.Copak nic nepozorovala?Já ji nechi radit zle,to vůbec ne,chci jen nabídnout svůj pohled na věc.Jestli manžela opustí,tak ať. Třeba to bude to co bude potřebovat,to dno od kterého se odrazí a bude z něj lepší člověk.Jak jsem psal,je to jen a jen o vůli.Tímto bych to zakončil,co jsem chtěl,to jsem napsal.Vážím si každého kdo pomůže druhému,poradí,podpoří,i když vlastně nemusí.

(To platí i zde na foru pro všechny rádce.)

wogoos*
hodnocení

0x

Proč tolik lidí při prvním problému hned myslí na smrt? Asi jim chybí bída, válka, dlouhé odloučení, nouze. Nejsou zoceleni. Neměli žádné podstatné problémy. To jen na okraj.

Určitě nedělejte nic unáhleně. Život je zvláštní v tom, že co se vám zdá dnes jako vážný, neřešitelný problém, může být zítra prkotina. Najdete nového muže, bude milovat vás i kluka, budete si moci koupit co budete chtít-to vše může nastat jako mávnutím proutku. Bohužel to může být i naopak. Kdo se má teď bezvadně, zítra se mu může vše zhroutit jako domeček z karet. Vydržte a řešte problém. Bude líp!

hodnocení

0x

Já přidávám odkaz na již zmiňované občanské poradny. Obraťte se na tu, která je příslušná Vašemu bydlišti. Pomoc poskytují tyto poradny občanům zdarma. Zkuste to, poradit se o problému i tam. Věřte, že nakonec se řešení jistě najde. Na smrt nemyslete, máte syna, již proto se vyplatí žít a poprat se s tím vším. I když je to někdy hodně těžké a člověk se ocitne v zoufalé situaci, vždy se najde něco, nebo někdo, kdo podrží toho druhého nad vodou. Neztrácejte proto naději a víru, že bude zase lépe...

obcanskeporadny.cz/...

doplněno 25.02.13 12:48:

obcanskeporadny.cz/...

zuzana*

Dobrý den jako bych to psala sama žití s alkoholikem. Nedá se u nás nic dělat než rozvod. Děti a naděje mě pomáhá.

mariana*

Co by ste dělali kdybyste neměli kam odejít s dětmi a neměli ani peníze,ke kterým nemáte přístup?Pomoc od rodiny žádná.Dvě děti ,muž alkoholik.

hodnocení

0x

Stejně by mně hohdně zajímalo, jak to s tazatelkou a jejimi dětmi dopadlo. *sok*

doplněno 27.01.17 10:35:

Hogo, věř mi, žádnou prču si nikdo nedělá. To, co je v tomhle vlákně, všecko je pravda. Pravdoucí!

hogo

Nejspíš si někdo dělal prču z důvěřivců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]