Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
máme klasický hrob s pomníkem a deskami, rodiče jsou pohřbeni žehem, tzn. mají na hrobu pouze urny a do budoucna se předpokládalo, že by byl do hrobu pohřben někdo z příbuzných. Vzhledem k tomu, že z toho sešlo, a nikdo z příbuzných nebydlí v okolí hrobu(nejbližší cca 360 km), nemá jej nyní kdo opečovávat. Napadlo mě proto jako vlastníka, že bych mohl mít urny doma. Teď řeším, co se samotným hrobem - přesněji s kamennými deskami. Hrobové místo jako takové prodat (nejspíš) nelze, neboť je to zařízené tak, že je pouze pronajato a jednou za 10 let se platí poplatek. Desky samotné jsou ještě v ucházejícím stavu, problémem je, že na pomníku je vytesáno jméno zemřelých(dva malé řádky). Lze to prodat? Nebo jaký postup byste volili vy?
Ještě by mě pro zajímavost k tomuto tématu zajímala jedna věc: Když se o hrob někdo dlouho nestará, tak jsem slyšel také o tzv. společných hrobech. Tomu rozumím, ale co se stane právě s těmi hrobovými deskami?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.