Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mam dotaz kolik davate detem na studium VS na mesic?Myslim tim na vsechno kolej,strava,doprava domu na vikendy a zpet-nechci sveho syna omezovat,ale jsem samozivitelka otec plati jak chce /neustale,unavne,zdlouhave resime/-dekuji
Nepíšete, v jakém městě bude syn studovat, je celkem velký rozdíl mezi Prahou a ostatními městy. Za mě- studuju v Brně a vystačím si v pohodě s 5000/měs.
bydliste syna je Chmomutov studuje v Usti /nad Labem nekdy jezdi domu kazdy vikend nekdy,az za 14 dni kolej stoji 3000,-mesicne
doplněno 23.02.13 15:07: pardon Chomutov ![]()
Jestli vas zajima, kolik mu mate davat, tak si nechce ukazat slozenku za zaplacenou kolej, kolik stoji kantyna, kolik cesta vlakem, pak to poscitejte, dejte mu par drobnych navic a mate to. Pocitejte s jednorazovymi vetsimi naklady na zacatku kazdeho semestru (ucebnice, kancelarske potreby, poplatky).
Z osobni zkusenosti vim, ze nekteri spoluzaci vytahovali z rodicu i dvojnasobek toho, co jsem potreboval k preziti ja. Jenze ja nechodil do klubu, hospod a za "zabavou". Chodil jsem jenom do skoly a dalsi vetsinou bezplatne nebo bezne mimoskolni aktivity. Jezdil jsem domu kazdy vikend (s vyjimkami o zkusebnim).
Zadne penize jsem si brigadami neprivydelaval, protoze jsem na to proste pri skole nemel cas. Byl jsem ten student, ktery zacne v pondeli v 8:00 a skonci v patek v 17:00, takze zadne pondeli dopoledne a cely patek volno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.