Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak obnovit důvěru rodičů?

Od: terezakaj odpovědí: 5 změna:

Ahoj potřebuju poradit.. nedávno jsem kuli jednomu klukovi udělala hroznou chybu. Lhala jsem rodičům a chodila za školu.. Hrozně mi to mrzí, protože rodiče jsou hrozně sklamaní a nevěří mi. Jak mám obnovit jejich důvěru? Já vím, že si za to můžu sama a hozně toho lituju. Nevadí mi, že mám zaracha a musím dělat domácí práce.. Moc mě mrzí, že mně ignorují a jsou na mě hnusní. Ráda bych to nějak odčinila..nevím jak.. trápí mně to. Předem děkuji za každou snahu mi pomoct.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj. Terezo, ztracená důvěra se jen těžko získává zpátky. Budeš muset rodiče přesvědčit, že jsi se poučila ze své chyby, uvědomuješ si, že jsi je zklamala a budeš se snažit přesvědčit je, že je na Tebe spolehnutí. Dej rodičům čas a nezklamej je znovu. Zaber ve škole, pomáhej doma a hlavně jim nelži a nesnaž se je oklamávat. Dej jim důvod, aby Ti mohli zase věřit a být na Tebe pyšní. Za chyby se platí, tak to přijmi a přesvěč je, že jsi se z toho poučila. Věř, že je to mrzí mnohem víc, než Tebe. Tak se snaž netrápit je, ani sebe...

doplněno 23.02.13 15:45:

PS: Řekla jsi rodičům, že Tě to mrzí, uvědomuješ si svoji chybu a budeš se snažit, vyvarovat se další takové? Zkus to, neříkám, že Ti odpustí hned, ale mohli by Tě přestat ignorovat a začít s Tebou zase mluvit...Snaž se s nimi komunikovat prostě..

iz*
hodnocení

1x

Odčinit to nemůžeš. Ale mohla bys postupně znovu získat důvěru rodičů.

Začni poctivou docházkou a přípravou do školy. Tlepšení školních výsledků, plnění slibů, i stálá pomoc doma časem udělají své.

lena0100*
hodnocení

0x

jako rodič ti řeknu,že když si třeba zlepšiš nějaké známky ve škole tak to určitě zabere.tvojí rodiče určitě snahu časem uvidí a zas to bude dobré.jestli máš peníze zkus mamince jako omluvu koupit kytku mámy jsou většinou měkoty a dlouho se zlobit nevydrží,aspon teda já ne

hodnocení

0x

Chce to čas. Alespoň si budeš svoje selhání pamatovat. Pokud se budeš snažit, určitě důvěru svých rodičů opět získáš. Hlavně si to pak zase nepokaz!

martinaa*
hodnocení

0x

Na kupování kytek a jiné podlezání bych se vykašlala, protože na rozumné rodiče by toto zabrat nemělo. Bohužel se musíš obrnit trpělivostí, obnova důvěry nebývá v řádech týdnů ani měsíců. Je možné, že ti začnou věřit třeba za rok, za dva.

Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy mi rodiče kvůli lhaní a jiným problémům začali věřit až v nějakých 18 letech (přestali cca ve 14). Bylo to těžké, ale obrovské ponaučení, za které jsem dnes vděčná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]