Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu si zavolat pohotovost kvůli psychice?

Od: marenka* odpovědí: 35 změna:

Jednoduše. Kolika, bolesti. zavoláme pohotovost. Co ale s psychikou? Jsem na dně. Vím že to nezvládám, nejsem to já.. Prostě. Mohu si zavolat doktora, že chci-nechi umřít, nebo si musím sednou na nějaký panelák? Vy co mě znáte, PROMIŇTE. já už nemůžu, prostě ne...

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mařenko, zavolejte. Pokud jste v tak špatném psychickém stavu, jsou povinni Vám pomoci. Volejte si o pomoc, vydržte a držte se!

raadek*
hodnocení

2x
Ano, ale zrovna vás odvezou do blázince. Nemáte někoho, komu se můžete svěřit a vyplakat se? Možná by pomohla fototerapie - prostě rozsviťte všechna světla. A nebo se ožrat popřípadě vykouřit špeka.

Radku,nic ve zlem,ale u psychickeho onemocneni,vetsinou nejde o to,ze mate nejake konkretni trable,ikdyz muzou byt a stav jen zhorsuji.Proste i bez konkretnich problemu,muze byt cloveku zle,protoze mu spatne funguje chemie v mozku.Je to to same,jako kdyz cloveku prestanou fungovat treba jatra,ledviny,proste mu je zle.Tady to zase vyvola zmeny nalad,ktere clovek neovlivni.Bohuzel,psychiatricka lecebna, je nekdy pro takto nemocne lidi spasa.Potrebuji byt sledovani aby jim nasadili spravne leky,ktere jim nahradi,co telu schazi.

hop®
hodnocení

2x

Mařenko, určitě Ti musí pomoci, pokud se necítíš to zvládnout sama! Hlavně fakt neudělej nějakou kravinu, Tobík by Ti to těžko odpustil, kdybys ho nechala samotného! ;)

Drž se a co nejdříve se nám ozvi, jak jsi dopadla! *slunce*

doplněno 22.02.13 22:45:

Což zkusit linku důvěry, tam bývají znalci lidskejch dušiček a srdíček, mohli by Ti aspoň trochu poradit!

dzordz*
hodnocení

2x

Mařenko, přežila jste doteď, dejte si čas ještě do pondělí. Nebo do půlky týdne. Smrt vám nikam neuteče.

Hledáte úlevu, ale pokud zemřete, žádná se nedostaví, žádnou nepocítíte. Klidně volejte, pomohou, vyslechnou, pochopí. Změna může být jedině k lepšímu.

hodnocení

2x

Maři, co se děje? Jestli chceš, vypovídej se do vnitřní pošty, mám spoustu zkušeností s psychickým onemocněním :(

doplněno 23.02.13 20:57:

mám na mysli deprese

hodnocení

1x

Marenko.zavolejte si pohotovost,nebo ji navstivte,at vam daji neco na zklidneni a objednejte se k psychiatrovi,ktery posoudi,zda je treba hospitalizace,nebo to jen spravi leky.Berete neco?

sisinka*
hodnocení

0x

určitě volejte než uděláte nějakou hloupost!Nebo co zkusit nějakou linku duševní tísně?Proboha jen neudělejte nějakou volovinu.Někdy má člověk pocit že už neví jak dál a život strácí smysl,ale vše se dá řešit!

krkovicka*
hodnocení

0x
Vy nikoho nemáte poblíž?Zavolejte teď hned někomu a dostante se z toho.Rychlá přijede ale jestli sedíte na zemi a rvete si vlasy a jančíte tak Vás už rovnou odvezou.V opačném případě psychického zhroucení Vám pichnou uklidňující injekci a pohrozi že příště už vás zapásujít do kazajky.Co Tobisek,máte jen je,hledejte sílu kde můžete.

cobrak*
hodnocení

0x

Zavolejte na policii, že se chcete "asi zabít." Oni Vám zavolají sanitku a kluci Vás převezou na psychiatrii, kde Vám jistě pomohou.

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys hejkal 23. 02. 2013 05:49:11
důvod už napsali druzí... zkuste víckrát měřit, než říznete!
cobrak*

To není řešení problému ale...

krkovicka*
Najděte si Marenku v historii poraďte.cz je to stálice jen prostě nastane chvíle kdy už má pocit že je na dně,že to sama nezvládá a to je tahle.Tyhle vaše slova číst zrovna ona nemusí.
hop®

Ernie, v tomto případě není nálada na blbé vtípky, nahlašuji! *cert*

appa

Místo empatie cynismus. Styďte se, @ernie , jste-li toho vůbec schopen!

Empatie v tomto případě opravdu pomůže.

Marenko, chcete-li, napište mi na poštu.

ddasa*
hodnocení

0x

Marenko neblbni i ja na tom nejsem nejlepe nedavno jsem tady take psala,ze padam ke dnu ja nas vic,kdo je asi v prde..ale zijem i TY zij napis nam sem,ze jsi v poradku popovidej si-nadeje umira posledni*klik*

sisinka*
hodnocení

0x

sakra...nelíbí se mi že Mařenka nekomunikuje.Ted jsem hledala v historii a našla jsem že její potíže trvají delší dobu ale tam komunikovala.Je mi to strašně líto do jaké tíživé životní situace se dostala a jako milující majitelka 3pejsku Mařenku chápu že své 2 pejsky nadevše miluje a nedokáže je opustit. Mařenko nevzdávejte to,určitě se karta obrátí a bude zase líp.

pt®
hodnocení

0x

Mařenko, Maruško, kde jste, čtu to až teď. Přece to nevzdáte, zvládla jste mnohem víc. Doktora si zavolejte, dá Vám injekci a léky. Hlavně potřebujete spánek, odpočinek a pořádně se najíst a tak nabrat trochu energie. Možná, už Vám doktor pomohl, možná jste už usnula. Tak až se vzbudíte, až si odpočinete, dejte vědět. Vypovídejte se sestře, nebo někomu blízkému, i když je to pořád dokola, to nevadí, člověku to pomůže a napište sem. Vaši adresu už nemůžu najít, jinak bych k Vám toho doktora poslala sama. - pt

marenka*
hodnocení

Zdravím všechny, jen stručně. Chci všem poděkovat za pomoc, moc děkuji. Nakonec jsem zkolabovala, zavolala manželovi a ten okamžitě přijel. Bulila jsem a bulila až jsem asi omdlela, ale nesl mě v náručí do postele, svléknul a přikryl. Vnímala jsem to, neschopná pohybu. Teď je mi líp, ale budu dnes spát a spát. Mám vás všechny ráda, moc díky. Já jen abyste neměli strach. *andel*

hop®

Mařenko, díky že ses ozvala, opravdu jsme měli strach! Tak se koukej vykurýrovat, neboj, bude líp! *slunce*

marenka*
hodnocení

*srdce* jj, mrzí mě to. Bože to zas byla smršť.. *hi*

iz*

Mařenko, také jsem moc ráda, že jste se ozvala. Odkud jste?

doplněno 24.02.13 00:10:

Mohla bych Vám dát pár tipů, kam byste se mohla obrátit v Praze, ale Šluknovsko v tomto ohledu neznám.

Znám je jenom z dovolené před mnoha lety. Teď u Vás asi musí být krásně!

marenka*
hodnocení

Původem z Jablonce nad Nisou *srdce*, jinak šluknovský výběžek.

pt®

No, zaplať Pánbůh, že jste se ozvala. Mařenko, spánek je lepší než chleba s máslem. Musíte hodně spát, odpočinout si, něco pojest a ven na vzduch. Co babička? Je ještě naživu? Běžte k ní na návštěvu, jen nebuťte sama doma. - pt

marenka*
hodnocení

Pt, babička ano, je jí 82 - to letí. Za ní se chystám, ale musím se dát nejdřív dohromady. Poznala by hned, která bije a vidět mě jak vypadám, ublížilo by jí to. A to nechci.

sisinka*
hodnocení

0x

Mařenko,neznám Vás a nevím toho o Vás tolik jako ostatní zde na poradně,ale měla jsem o Vás upřímně strach a jsem moc ráda,že jste se ozvala.Držte se a přeju Vám hodně štěstíčka a hlavně zdravíčka,snad bude v této dnešní nelehké době zase lépe.

hodnocení

0x

Mařenko, pokud byste ještě potřebovala, zde telefoní číslo - Linka psychopomoci - 224 214 214 - je v provozu 24 hodin denně. Tam Vám poradí, co a jak. Držím palce.

marenka*
hodnocení

Děkuji moc, hned si to číslo ukládám. *palec*

mmmmm
hodnocení

0x

Mačenko kdysi jsme si psaly. Sežeńte si černý sezam a denně snězte lžičku pořádně rozkousejte. Budete mít plnohodnotný spánek, který Vás osvěží.

mmmmm

zde si pročtěte Mařenko

slunecnice-cb.cz/...

hm*
hodnocení

0x

Mařenko, moc rád bych napsal něco, co by Vám pomohlo, ale prostě mě nic konkrétního nenapadá. Snad jen, že byste neměla zůstávat sama a když už to je nutné, tak hlavně nepřemýšlejte o světě, ale třeba si čtěte nějaký oddechový ženský časopis, veselou knížku, pusťte si "kecací" (talk show) pořad v TV apod.

Vy nebydlíte s manželem, že jste mu musela volat?

marenka*
hodnocení

Bydlím s manželem, ale chodí poslední dobou dost často do hospody, která patří našemu šéfovi. Takže může konzumovat i bez peněz. (jedna z dalších svi.áren) Na druhou stranu v normální dny jsem i ráda, že není doma. Leze mi na nervy :( jsem radši sama s psíčkama. Modlím se ať je už jaro, miluju procházky s klukama, často se zastavím s cizími lidmi a popovídáme si, slunko hřeje, je co pozorovat.

hm*

Sněží u vás? Byli jste i dneska na delší procházce? Já jsem naší hafině vždycky kopal sníh, když byl. Prostě se přijde k čerstvému sněhu (pes je na volno), zastaví se s připravenou nohou u sněhu ... chvíle napětí ... a pak se sníh odkopne. A hafina po něm skočí a štěkne a ... čeká na další. A když se rozparádila, tak jsem pak sníh kopal na jednu stranu, na druhou stranu, ... ona skákala sem a tam, štěkala na celé kolo, občas mě chtěla chytit za botu, lidi koukali a asi si i ledacos mysleli. A hafina byla nadmíru spokojená. Obvykle i sama zastavovala u vhodného sněhu a koukala, co já na to, nebo šla sněhem tak 2 metry vedle mne a s hlavou nakřivo sledovala, jestli mi konečně dojde, že je kolem spousta užitečného sněhu. *smich* Jo, to byla naše hravá štěkačka. Jiní psi by možná na odkopnutý sníh jen koukli a vůbec by jim nedošlo, že napadl jen proto, aby se s ním mohlo blbnout.

doplněno 23.02.13 19:32:

pro @marenka : (Nevím přesně, jak je to se zdejším pravidlem "max 3 odpovědi", tak píšu radši sem.)

Je tu znát určitý rozdíl velikostí hafanů a asi i množství sněhu. Naše vlčanda málokdy zapadla do sněhu tak, že by vyčuhoval jen čumák. Na to u nás nebylo dost sněhu nikdy.

Vy chodíte na procházku s každým zvlášť?

marenka*
hodnocení

*smich* zrovna před chvílí jsem se vrátila s Maxíkem, tím mladším. Děsná legrace z toho, když zapadne do sněhu. Takže on po chodníku, já po silnici a Maxík jednou za čas přeskočil hroudu mezi námi. Vší silou se odrazí, vyskočí a buch... z hroudy sněhu vyčuhuje jenom černý čumák *smich*

doplněno 23.02.13 20:51:

Teď ano, protože Tobí - starší, nesnáší sníh, mokro ba dokonce i vlhko. Takže to je chůze nechůze, kdežto Maxík si rád zaběhá, zařádí. Ráno a večer jdu s oběma, odpolední procházku zvlášť, aby se Maxík vyřádil. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]