Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Manžel má vyšší tlak,bere na to léky.Kávy pije,tak 1-3 denně,jak,kdy.Pije turka,ale teď začal pít rozpustmou,protože si myslí,že je zdravější,než ta s lógrem.Co si o tom myslíte vy? Já říkám,že účinky obou je stejné.Kdo má pravdu?
Já piji tu rozpustnou, lógr z turka ucpával sifony... Ale občas si na chuť dám tu čerstvě umletou, voňavou. Je to jen psychika, lepší pocit.
Ale k nadpisu Káva ano, ne? Chci upozornit na to, že kofein obsahuje i mnoho jiných pochutin, třeba čaj, kakao, čokoláda, kola, a další... Takže pozor, pokud to člověk konzumuje v průběhu dne najednou, tak toho kofeinu má více jak dost... třeba litr čaje obsahuje skoro tolik kofeinu jako dvakrát 2 deci kávy turka. K tomu nějaká kola, pralinky, Red Bull, a kdo to spočítá?
píše o tom třeba primar.sme.sk/...
a další
A co přejít na jedno bezkofeinové presso denně? Ale stejně si myslím, že to káva nespasí, protože ona tím prohřeškem nebude nejspíš jen ta káva. Kdyby byla životospráva v pořádku, nejspíš by prášky na vysoký tlak nebyly potřeba.
Musím odporovat - piju max. dvě kafe denně, životosprávu mám docela dobrou (jsem řidič ale sportuju), nadváhu nemám, přesto od 33 let vysoký tlak.
Mno v této situaci jsem byl také ,ale po zkoušení jsem zjisti,že když vypiju asi litr a půl kávy (skoro 5hrnků asi 1/4l ) a nic přestal jsem a nic (delší dobu).Pak jsem seknut s tuberiho tyčinkami ,přestal kouřit, a od té doby, i s pitím kávy po litrech,mám tlak jako nemluvňátko!Můj názor je ten,že každý jsme jiný ať dotyčný vyzkouší a uvidíte co a jak.
Rozpustné neím ,ale bezkofeinové je asi ještě horší než klasika s lógrem.
Já jsem měl vždy kávu rád,hlavně oceňuji vůni.Když se mi značně zvýšil krevní tlak,tak jsem ji značně omezil.Jednou jsem přišel na vyšetření a lékařka tam měla hrnek kávy,krásně to ordinací vonělo,já si povzdechnul ,jak rád bych si také dal.Lékařka na mě udiveně koukla a s úsměvem se podivila,proč si také kafé nedám.Že dvě tři kafe denně nemohou mít na ten tlak vliv.
Takže pijte spíše hruškovou vodu,doplněnou třeba kvalitní kávovinou.
JABRAKA
Když mi přišli na vysoký tlak, tak jsem si povzdychla, že je konec kávičce. Sestra mě ujistila a pan doktor (internista a kardiolog) přizvukoval, že tlak nemá s kávou vůbec nic společného. Pravili, že káva podporuje činnost srdce. Je to pravda, protože jsem si domů pořídila tlakoměr nebo jak se tomu přístroji správně říká a na kafe mi tlak nijak nereaguje. Ale na prášky cca po hodině ano.
Piju někdy instantní, někdy preso a někdy turka. Mám ráda kávu silnější, 2x za den..
Ono neni kava jako kava. Ted nedavno delali test kav, byl o tom porad v radiu a obsah kofeinu se v jednotlivych kavach muze dost lisit. Od toho se pak odvijií pocet salku denne. Robusta ma udajne cca 2x vice kofeinu nez arabica. Pokud kupujete spis levnejsi kavy, kde neni uvedena sorta, pak je to spis robusta (Jihlavanka; ale pry Jihlavanka Staroceska smes by mela byt s arabicou). Jak jsem nakoupil, tak prodavam.
Ze by byla rozpustna zdravejsi, tim si nejsem jist. Kofeinu muze mit min, nevim, ale z myho pohledu je to druhak, kterymu se vyhybam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.