Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí svatba vs agentura

Od: jakubd* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit se svatbou... nevíte prosím, na kolik korun to tak celkově vyjde když si to necháme udělat od agentůry? Případně děkuji za vaše zkušenosti a rady! :)

Děkuji

J.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cenu Vám neřeknu.

Když se před 40 lety vdávala moje sestřenka, její tatínek byl veliký papalář, řídil prosperující podnik. Tudíž finance na okázalost byly. Na svatbě bylo asi 120 lidí, večer daleko víc. Nechyběla pranice, hádky, pozvracené chodby, nevěsta chudák lamentovala nad 4 budíky a 3 naprosto stejnými čajovými soupravami. Asi v té době byly právě v akci. A takových "praktických" darů měla víc. Prý to stálo všechno strašných peněz. :D

Byla bych pro malou komorní svatbu, třeba jen se 2 svědky. Potom můžete udělat třeba na zahradě nějaké posezení a pogrilování pro kamarády. Nemusí to být přímo v den svatby, ale třeba týden potom. Případně obřad s rodiči a sourozenci. Víc nikoho.

Nebo místo nějakých oslav si spolu zařiďte pěknou dovolenou u moře.

Lidé se najedí, občas i ostudu udělají a nakonec stejně pomluví. Tak si to užijte sami. Pokud peníze nemáte, tím spíš. Pokud je máte, na pěknou dovolenou budete vzpomínat celý život. Budou to lepší vzpomínky, než na ožralé svatebčany. Jaga.

doplněno 06.05.13 09:51:

Omlouvám se za překlep: ani papalář, ani popelář, ale PAPALÁŠ! :D

hodnocení

1x

já mám zkušenosti se svatbou druhých takové, že je to zlomový bod, od kterého se bud všechno začne srát a nebo to je stále fajn.. jen si říkám jestli to za ty prachy, nervy a ten rozvod nakonec vůbec stojí :D

hodnocení

1x

Já jsem pokřikovala, že bych byla nejraději, kdyby mladí jednou v neděli dopoledne přinesli kus dortu a řekli, že se včera vzali, přes noc svatební slib naplnili a teď mi to přišli říct. Já že bych zaslzela a dala bych jim peníze, které by dali za hostin a oni si pořídili něco do domácnosti. ;) Už jsou obě vdané, ale já si to pořád myslím.

To je i můj sen. Moji synové vědí, že největší radost by mi udělali, kdyby mi tak jedno hezké sobotní odpoledne sdělili, že se před týdnem oženili. Já bych udělala totéž jako babkazov... ale zjišťuji, že záleží i na tom, co si myslí nevěsty, a že si do toho nenechají zas tak moc od tchyně kecat...

jejda, to jsem ráda, že tento názor má i někdo jiný...ale budoucí snacha razí názor, že když už ty šaty stojí takový prachy, tak ať ji vidí co nejvíc lidí*zed*

lidus*
hodnocení

0x

Jakube co to je celkově? 55 lidí, celkem cca 100 000 kč(započteno je úplně vše) a bez agentůry.

paw*
hodnocení

0x
A nebo 35 lidi za 55 000 ve vlastni rezii. Se vsim vsudy - saty, hostina, ubytovani, mistnost...

kangaroo*
hodnocení

0x

Svatbu přes agentůry dělají páry co o vztahu nic nevědí (berou to jako zakoupení dovolené jen aby se vyhnuli nátlaku se svatbou spojenou) Jen si to všechno pěkně aspoň na 90% obstarejte sami aspoň se ukáže jaký jste skutečný odolný pár.

martinaa*

S tím nesouhlasím, protože se na svatbách poměrně hodně pohybuji. Máte pravdu, že jde o určité "vyhnutí se" tlaku, ale rozhodně tak nejednají páry, co o vztahu nic nevědí. Mnoho párů, co spolu žijí roky, nebo mají děti, si nechalo svatbu zařídit od agentury z jednoho prostého důvodu - aby si ji užily. Protože, zejména pro nevěstu, je svatební den hektický - šaty, líčení, účes, focení... a ktomu desítky lidí otravují, neustále se na něco ptají, mladí manželé musí v ten krásný den řešit miliardu věcí, pití, jídlo, záskusky, zábavu, toaleťák, talíře... že z toho jde hlava kolem. Agentura si sice vezme peníze (věšinou to bývá těch 25-50 000 za malou až střední svatbu), ale máte záruku, že Vy si svatbu užijete a nedostatek toaleťáku a chybějící skleničku bude řešit někdo jiný:)

danecekdan*
hodnocení

0x

Na co cpát peníze agentuře?

Já to udělal tak, že jsem na obřad pronajal hrad za 3tis,-- a 100 metrů vzdálený penzion, kde hostina a ubytování pro 16 lidí vyšlo na 17 tis. Všichni dodnes na naši svatbu vzpomínají jako na perfektní zážitek a klidně bych si to zopákl...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]