Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhřezlá ploténka

Od: fretka323* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

začnu od začátku.

Mého otce před skoro půl rokem začaly bolet záda tak šel k doktorce ale ta mu řekla že je to třeba rozcvičit tak taťka cvičil. Když to bolelo ještě více ta si o té doktorce přečetl recenze a zjistil že vůbec nic neví a asi i ten diplom má jen na okrasu. To uběhl asi měsíc a taťka hned začal hledat nového doktora. Ten jiný doktor ho poslal na vyšetření na kterých ale bylo místo až za další měsíc. Uběhly dva měsíce, vyšetření proběhla taťku noha a část zad bolela ještě víc a doktor zavolal že má výsledky ať příjde za 14 dní. Tam mu řekli že to je vyhřezlá plotéka že za další měsíc má volno něáký rehabilitační doktor nebo co. Ten mu nic neřekla ani neporadil. Už to je 5 měsíců co to taťka začal řešit a rozhodl se že už to nejde vydžet a tak půjde na operaci. Jenže už neujde ani 100 metrů, nemůže pracovat(je programáto a není schopný sedět), denně sní i 6 brufenů a když vzstává z postele ta křičí bolestí. Je mi ho opravdu líto a vím že ho to opravdu moc bolí a chtěl by jsem mu něák pomoct. Vím že od té bolesti mu vůbec nepomůžu a chci se zeptat jestli mu můžu pomoct aspoň psychicky když né jinak?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

vykašli se na rehabilitaci a doprav tátu co nejdřív k pořádnýmu doktorovy todle bude na operaci a tu dělá neurochirurgie ve fakultní nemocnici v Plzni dále v ůstí nad labem dále české budějovice a Praha Střešovice kontakty si najdi na netu

vím co říkám sám mám masívní výhřez plotýnky a čeká mi operace v Plzni mě naštěstí ty záda nák nebolí jen to tam někde tlačí na nervy a brní mi 3 prsty na noze a pálí nárt nohy byl sem na vyšetření v plzni prošel magnetickou rezonancí i rengeny a doktor to řekl zcela jasně musím na operaci radost s toho nemám a vyhejbat se tomu cvičením nechci aby se mi to časem nevymstilo

doplněno 05.06.13 17:23:

neurochirurgie-plzen.cz/...

hujer321*

to je pravda, rehabilitace je k ničemu, je to jen hra doktorů na čas s tím, že si s tím organizmus poradí sám. Teď vážně, ploténka je jakoby rosolovitá hmota a ten výhřez se může časem vrátit zpět, horší je, když se nevrátí a jakoby zkostnatí, to pak opravdu musí dojít k operativnímu odstranění.

uska*
hodnocení

0x

Je mi to líto, ale plotýnu taťkovi nespravíš, to víš i sám. Má otec bederní pás? Jsou již i s kovovými lamelami a když si jej připneš na tělo, tak si jak v krunýři a bolest se zmírní. Je zdarma na předpis od lékaře, který taťkovi stanovil diagnozu nebo i rehabil. lékař jej může napsat. Zjisti u táty, co mu dělá dobře. Mně teplo. Mám takový voňavý pytlík (asi je v něm obilí) a nahřívá se v mikrovlnce.

Nevěřím ti, že rahabil. lékař tátovi nic neřek a nic poradil.

fretka323*
hodnocení

Ale já vím že taťkovi nepomůžu s bolestí ho totiž nebolí záda ale ta plotýnka tlačí na nerv který má na starost nohu-takže ho bolí pravá noha a není už schopný ani sedět. A já mu chci pomoct spíš psychicky protože vím že jinak mu asi nepomůžu.

hujer321*
hodnocení

0x

Dobrý večer, s tvým taťkou upřímně cítím, protože s tímto problémem žiji mnoho let. Chce to se šetřit a to sedavé zaměstnání tomu také nesvědčí. Byly chvíle, že jsem lezl doma po čtyřech a jediná bezbolestná poloha byla vkleče opřený o postel. Prášky jsem odmítal. Tuto diagnozu potvrdilo vyšetření na CT a následná magnetická rezonance. Byla mi doporučena operace na neurochirurgii na Homolce. Tu jsem odmítl a časem nejhorší bolest odezněla. Ale od té doby nesmím vyvíjet žádnou sportovní činnost, zvláště jízdu na kole a plavání. To jsem jednou porušil a jel jsem z dovolené u moře v leže na zadní sedačce. Pak jsem se náhle ocitl na neurochirurgii v nemocnici Na Homolce s jinou diagnosou a tam jsem viděl, že tyto operace páteře tam dělají jak na běžícím páse a lidé jsou jak znovu narození. Přeji tvému taťkovi, ať ho to co nejdříve přestane bolet a případné operace ať se nebojí.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý večer. Již několikrát jsem tu na podobný dotaz odpovídal, tak zkuste prohledat forum a něco najít. Bohužel nemám čas rozepisovat se podruhé, omlouvám se...

doplněno 02.06.13 21:18:

Zkrátka táta by měl od lékařů chtít napsat nějaké myorelaxancium. To je lék uvolňující svaly, tudíž i svalstvo zad. To je totiž v oblasti daného místa oteklé a tudíž nedovolí dostatečný pohyb a táta to "rve přes vůli" a proto to bolí. Takže na ortopedii pro prášky a nebo se domluvit s obvoďákem. Každopádně mu přeju hodně štěstí a držím palce! Ať vstává přes bok a nechá si napsat od lékaře Novalgin.

mmmmmmm

Na vyhřezlou plotýnku pomáhá ženšeń a mumui talbletky i balzám. Zkuste pohledat na netu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vyhřezlá ploténka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]