Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde o chřipku?

Od: glow* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,v neděli ráno až do večera mě bolelo v krku a hned v noci jsem chytil hroznou rýmu,vzal jsem si paralen a ráno mi bylo lépe,ale jen do určité doby,cca dopoledne u mě vypukly vysoké teploty (37.2C) ,ale v krku už mě nebolelo,momentálně mám pouze velkou rýmu,teploty,občas i zimnice a pocituji velikou únavu,při které se mi zavírají oči.Nevím co z toho bude tak se ptám ,jestli tu někdo neví jestli jde o angínu,chřipku nebo dokonce zápal plic,zatím nepokašlávám.Bylo by vhodné navštívit lékaře,nebo ještě počkat ,jak se nemoc bude vyvíjet?

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Vaše teplota není vysoká,nýbrž zvýšená.Vaše tělo Vám tím dává najevo,že je něco v nepořádku.Zatím to vypadá na virus,nikoliv na chřipku.Zatím ještě dnes počkejte,a zítra uvidíte:)Horký čaj,med a citron,pokud máte skořici,ta je dobrá,a zázvor,ještě lepší.Klid na lůžku nesmí chybět:)

ohneta*
hodnocení

3x

37,2 není vysoká teplota s tím bych k doktorovi ani nešel. Ale pokud nezabere ani paralen, tak lékaře navštivte.

doplněno 08.04.13 17:28:

vypadla mě část textu :): Když nezabere paralen a teplota poroste, tak lékaře navštivte. Může se jednat o začínající virozu

martinaa*
hodnocení

3x

Jen doplním kolegy - pokud Vám teplota nepůjde přes 37,6 - 37,9, neberte žádné paraleny apod. Sice Vám bude hůře, než s paralenem, ale nechejte tělo bojovat samotné. Tím, že dnes lidi žrou kvanta prášků, jen je píchne nebo mají 37,1, si pěkně devastují imunitu.

erik*
hodnocení

0x

Vemte si paralen,jinak jděte k lékaři.

stirecek*
hodnocení

0x
Souhlasím s Martinu. Do teploty 38neberte žádné prášky. Oslabite si imunitu a léčení potrvá déle. Zvyšte dávky vitamínu C na nejméně 3gramy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]