Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bylinky na podporu funkce jater

Od: otazky* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, asi před měsícem jsem bral antibiotika, chci se zeptat, můžu pít čaj na podporu funkce jater?

Vím že se játra trošku ničí po každých antibiotikách? Bylo by vhodné ho pít? A můžu ho pít aj po měsící?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Samozřejmě,že můžete,a především si kupte Ostropestřec mariánský,to je ta nejúčinnější bylina na regeneraci jater;)

doplněno 22.02.13 11:03:

Ostropestřec mariánský vyléčí i cirhózu jater!

hodnocení

1x

Před nějakým rokem jsem měla po mnoha antibiotikách menší nález na játrech. Ještě do nemocnice mi rodina přinesla kapsle s ostropestřcem mariánským. Zabralo to rychle.

Myslím, že čaj léčí pomaleji a že je vhdoný spíš jako občasná prevence.

zabu
hodnocení

0x

Čaj z kopřivy čistí krev. Nečekejte zázraky, ale každý drtek pomoci dobrý.

stirecek*
hodnocení

0x
Při nebo po užívání antibiotik se především ničí střevní mikroflora , játra jsou az následek. Takže je ideální při nebo po užívání antibiotik brát taky lactobacily. Čajem samozřejmě nic nepokazite , ale pokud se nenahodi střevo, bude to déle trvat.
doplněno 22.02.13 09:10:

Výborné je kysané zelí, buď domácí nebo ze sáčku. Nejen že vyrobí ve střevě tu správnou mikroflóru, ale taky střeva vyčistí od toho špatného. Osobně vyzkoušené.

doplněno 22.02.13 11:52:

jura2 nene, sterilované je ve skleňáku, v sáčku je syrové kvašené.

Souhlasím se Stirečkem. Nemusíte v lékárně kupovat laktobacily, stačí kyška, podmáslí, kefír, jogurt. Pro obnovení mikroflory ve střevech je to nutnost. To jako první věc a tu až druhou, nějaký čaj na podporu jater. ;) Průjem, řídké běhání není po antibiotikách špatnou funkcí jater, ale střev. Střev, ve kterých antibiotika vybila mikrofloru.

to stirecek - kysané zelí v sáčku v obchodech je bohužel sterilizované - marně jsem hledal "živé"

hodnocení

0x

když tatíkovi haprovala játra začal na radu užívat ten ostropestřec marianský kupoval si semena ty v mlýnku na kafe drtil a vařil si čaj 3krát deně čaj vždy vypil i s logrem takto to dělal asi 3 měsíce a bylo po starostech když šel na vyšetření ani doktoři nechtěli věřit tomu že má po problému*palec*

ivana525*
hodnocení

0x

Máma pije čaj z ostropestřce dlouhodobě, řekla bych, že na játra opravdu pomáhá. Ale jak píšou tady ostropestrec-mariansky.in/... , je vhodnější spíše dlouhodobější užívání a dělat mezi kúrami pauzy. Jsem aktuálně také po antibiotikách a jak už tu bylo zmíněno, určitě je lepší dát nejdřív do pořádku střeva - ideálně zakysanými mléčnými výrobky a to klidně i během užívání léků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]