Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím o radu.Před týdnem jsme jednomu člověku zapůjčili telefon s nabíječkou a sim-kartou( tu jsme měli na neomezené volání a zablokovali jsme veškeré drahé čísla atd...)do protokolu předávacího jsme napsali snad vše co bylo potřeba.
Problém je, že poslední dva dny nám ten člověk vůbec nezvedá telefon a na sms nereaguje.
Je nějaká šance dostat věci zpátky?Jak máme případně postupovat?Napsat třeba nějaký dopis kde ho žádáme o vrácení?Případně toho dotyčného třeba nahlásit?Rady tipu nechte to být mobil za to nestojí neberujde mi o to, že budu potřebovat jiného člověka tak abych pak nemusela pokaždé kupovat jiný mobil tak jak se bránit eventuálně pro příště.Děkuji
Požádat o vrácení. Pokud nevrátí, podat podnět k občanskoprávnímu řízení. Jednu kopii podání doručit dotyčnému. Pokud i potom se situace nezmění, máte reálnou šanci na to, že spor vyhrajete.
Jednou mi jedna osoba zadržovala věci. Dal jsem žalobu k soudu, jednu kopii oraženou podatelnou jsem doručil jí a ledy se hnuly raketovým tempem. Žalobu je poté potřeba stáhnout s odůvodněním, že se věc vyřešila.
metalica. Pozor nato. I když jsi mu zablokovala drahá čísla, tak přes 1188 může volat i na tato čísla. A na ta čísla tarif "neomezené volání" neplatí. Platíš to navíc.Takže radši simku bloknout.
Jinak jak radí Ernie. nebo se obrátit na Policii.
Ernie. však já bych ho nahlásila jako ukradený. Vždyť je to nakonec pravda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.