Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím o radu.Před týdnem jsme jednomu člověku zapůjčili telefon s nabíječkou a sim-kartou( tu jsme měli na neomezené volání a zablokovali jsme veškeré drahé čísla atd...)do protokolu předávacího jsme napsali snad vše co bylo potřeba.
Problém je, že poslední dva dny nám ten člověk vůbec nezvedá telefon a na sms nereaguje.
Je nějaká šance dostat věci zpátky?Jak máme případně postupovat?Napsat třeba nějaký dopis kde ho žádáme o vrácení?Případně toho dotyčného třeba nahlásit?Rady tipu nechte to být mobil za to nestojí neberu
jde mi o to, že budu potřebovat jiného člověka tak abych pak nemusela pokaždé kupovat jiný mobil tak jak se bránit eventuálně pro příště.Děkuji
2x
Požádat o vrácení. Pokud nevrátí, podat podnět k občanskoprávnímu řízení. Jednu kopii podání doručit dotyčnému. Pokud i potom se situace nezmění, máte reálnou šanci na to, že spor vyhrajete.
Jednou mi jedna osoba zadržovala věci. Dal jsem žalobu k soudu, jednu kopii oraženou podatelnou jsem doručil jí a ledy se hnuly raketovým tempem. Žalobu je poté potřeba stáhnout s odůvodněním, že se věc vyřešila.
metalica. Pozor nato. I když jsi mu zablokovala drahá čísla, tak přes 1188 může volat i na tato čísla. A na ta čísla tarif "neomezené volání" neplatí. Platíš to navíc.Takže radši simku bloknout.
Jinak jak radí Ernie. nebo se obrátit na Policii.
doplněno 03.03.13 10:14:
Ernie. však já bych ho nahlásila jako ukradený. Vždyť je to nakonec pravda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.